Lærerike praksisuker rundt i verden!

Action/bistandElevbloggen • 01 / desember / 23

Vi har i ukene 45-46 hatt praksis ulike plasser i verden, der elevene har fått valgt selv. Noen har vært i Norge, mens andre har vært på Gran Canaria, den dominikanske republikk, og i Thailand.

Vi har blant annet vært i sjømannskirken, Barneskole, Forandringshuset, Kirkens bymisjon, og et skolehjem. Poenget med praksisen var å få et innblikk og forståelse for arbeidet de gjør på praksisplassen vi valgte. Det har vi absolutt gjort, og nå skal vi fortelle litt om alle de ulike plassene:

I Thailand

Første gjengen som dro ut i praksis var Anne, Josefine og Miriam. De har hatt sin praksisperiode i Thailand, på et skolehjem der de jobbet to uker på et skolehjem. På dette skolehjemmet jobbes det for at barn fra vanskeligstilte hjem skal få utdanning, og komme seg ut av fattigdom.

Barna syntes det var stas å få besøk, som gjorde det lett å bli kjent med dem. Ettersom engelsk er viktig å kunne for å sikre en fremtid med gode jobbmuligheter, fikk de ansvaret for å ha «English talking groupes» med barna i en halvtime hver dag. Et høydepunkt i deres praksis var å få bli med og se undervisningen på skolen. Her ble de møtt med en veldig annerledes skolehverdag enn det de er vandt med i Norge. En annen stor opplevelse på turen der, var da de fikk bli med til landsbyen for å besøke familien til flere av barna på hjemmet. Her ble de møtt med en annen virkelighet, og så virkelig hvor bra barna har det på BaanChivitMai i forhold til hvordan de har hatt det tidligere. Det har vært to givende uker med mange nye inntrykk og glede.

I Norge

Trondheim:

Leah og Guro var på Charlottenlund barneskole i praksisuka. Her har de deltatt i timene i skolen som mat og helse, samfunnsfag og matematikk, samt som de har hjulpet til der det trengs på sfo. Her har de vært en ekstra vikar hvor de hjalp til med oppgaver i timene barna trengte hjelp til. De har hjulpet til med mat på sfo, og ikke minst blitt godt kjent gjennom masse lek!

De har lært masse om hvordan man tilpasser seg ulike barn når det kommer til alder og oppførsel da de har både vært med 1 klassinger og 6 klassinger. Til slutt sier Leah og Guro: Vi har hatt en kjempe fin og lærerik praksis på charlottenlund barneskole:)

Haugesund:

Ingri Kathrin var på Forandringshuset. På onsdagene er det et aktivitetstilbud mellom kl 14-17 for barneskoleelever. Her får de først og fremst gratis mat, og deretter er det litt valgfritt hva de kan gjøre. Det kan blant annet være å spille pingpong, å game, kortspill eller brettspill, eller å være i gymsalen. På fredagene er det ganske likt, bare at det er et aktivitetstilbud for ungdommer fra klokken 18-21.30. Her får de også gratis mat når de kommer. Hos ungdommene er det mest populært å spille kort/brettspill sammen, og volleyball i gymsalen. Store deler av praksisen bestod av å sosialisere seg med barna og ungdommene, og å få alle med i en aktivitet. Forandringshuset er en møteplass, og skaper både store og små aktiviteter for hele lokalsamfunnet.

Drammen:

Tyra var hos Kirkens bymisjon. Der var hun med de frivillige som jobba på bruktbutikken i Drammen sentrum. Der hjalp Tyra til med å henge opp klær og sortere ut julepynt og div som skulle ut i butikken. Det var noen lærerike dager der hu også fikk større innblikk i hva Kirkens Bymisjon gjør for forskjellige i samfunnet, noe hun satt veldig stor pris på. Videre sier Tyra: Jeg snakket med mange folk og fikk en mye større forståelse av hvor viktig organisasjonen er og hvor mange de klarer å hjelpe på daglig basis. Jeg fikk møte super hyggelig folk å hadde en kjempe fin praksis.

Bruktbutikken i Drammen

I den dominikanske republikk

Mariell og Julie har tilbragt sin praksis hos Amigitos i landsbyen Pancho Mateo, som ligger nord i Den Dominikanske Republikk. Amigitos er en norsk organisasjon som driver nød- og utviklingshjelp i slumområdet i Pancho Mateo. Senteret har mange tjenester og aktiviteter for folk i alle aldere. Det er et sosialt sted, som gjør en stor forskjell for mange mennesker i landsbyen.

På Gran Canaria

Ane, Birgitte, Ida og Mali var i sjømannskirken på Gran Canaria. De jobbet 4 dager og hjalp til der det trengtes litt ekstra hjelp. Første dag i praksis var tirsdag i uke 46, og både ansatte og frivillige ved kirken tok gruppen godt imot. Tirsdagen og torsdagen hjalp de til på leseværelset, noe som gikk ut på å servere vafler og kaffe, hjelpe til med oppvask, rydde der det var behov og snakke med gjester. Onsdagen gikk derimot til å hjelpe til i familiemiddag, noe som er et populært tilbud for familier med barn som går på den norske skolen på Gran Canaria. Etter familiemiddag var det rett på Krik, hvor gruppen fikk være med på fotball med ungdomsskoleelever og volleyball med videregående. Siste dagen, fredagen, var de med på tweens, ungdomsklubb og nattkafe før turen gikk hjemover til Norge.

– Hilsen alle oss på Action og Bistand <3

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ