linjeuke på flekkerøya

ElevbloggenReiseliv_Europa • 05 / desember / 22

På den siste av to linjeuker gikk turen til Flekkerøya. Her bodde vi alle 15 i barndomshjemmet til læreren vår Ørjan.

Vi storkoste oss på Flekkerøya en uke hvor Ørjan viste oss rundt. Vi startet turen med en omvisning rundt på Flekkerøya og øyas høyeste punkt på 57 moh. Deretter gikk turen til kanon-museet hvor vi fikk sett gamle kanoner bygd for å skyte halvveis til Danmark. Med Ørjan sin far som er daglig leder i øyas kirke fikk vi også en spesiell omvisning i den rekonstruerte kirka fra 2019. Vi avsluttet kvelden med god middag og godt selskap i stua.

Dag to var dagen vi dro inn til Kristiansand. Likvel startet noen av oss dagen litt tidligere med en båttur. Det skulle settes ut fiskegarn, men med en litt for sterk vind ble det en kortere vanlig båttur isteden. I Kristiansand by fikk vi se kulturhuset sine flotte farger og vi fikk lære om hvordan en forestilling settes opp. Vi fikk både en omvisning bak scenen og på scenen i de forskjellige salene på huset. Vi gikk videre til fiskehandelen før vi fikk litt fritid. Fritiden ble brukt for å se litt i hovedgaten og shopping.

Tredje dagen ble vi nesten blåst over ende da vi var på Lindesnes. Det ble masse moro i den sterke vinden, flotte utsikten og ikke minst det lærerike museumet med fyrtårnets historie. Denne kvelden ble avsluttet på ungdomsrommet i kjelleren i Flekkerøya sin kirke. Her spiste vi hjemmelagd pizza og koste oss med forskjellige spill og aktiviteter

Siste dagen var vi så heldige å få dra til Kristiansand dyrepark. Her så vi mange fantastiske dyr, blant annet de nye løveungene. Denne kvelden dro vi igjen til kirkens ungdomsrom hvor Ørjan hadde lagd istand litt quiz og annet morsomt opplegg. Vi snakket om hva vi var takknemlige for og koste oss den siste kvelden vår.

Fredagen var det tid for hjemreise. Vi ryddet huset og takket for en nydelig tur.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ