Livet på botrening

Botrening • 22 / oktober / 19

Nå har vi vært på Grenland folkehøyskole i to måneder, og vi koser oss masse med klassen.

Bildet over er av klassen vår, som har blitt veldig godt kjent i løpet av denne tiden. Den største forskjellen fra videregående til folkehøyskole må være internatlivet, og at alle bor så tett på. Det er viktig å ta hensyn til alle som er i samme korridor, og vi har laget forskjellige regler i korridoren. For eksempel “null negativ energi” er en regel i korridor 9, der Kaja og Ole Jakob bor. 

Bildet over er korridor 8, hvor Ruben og vilde bor:)

I  korridor 7 bor Renata, Wilhelm og Jonas. 

Man merker veldig godt samhold i korridoren, og generelt hele skolen.  Det mange forskjellige dialekter, og noen som er vanskelig å forstå, men det begynner å komme seg. 

Med klassen har vi friluftsliv, hvor vi til nå har gått på tur i nærområdet og vært på seiltur i båten til vaktmesteren. Vi har også faget arbeidstrening, der noen hjelper til på kjøkken, vaktmesterarbeid eller på kontoret. I gymtimene har vi til nå spilt volleyball. I tillegg har vi flaskepanting og lesetime hver onsdag. Pengene fra flaskepanting går til Moldova, som er et bistandsprosjekt vi driver med på skolen. Lesetimen er det mest avslappende faget, hvor alle som oftest leser bok, og noen ganger spiller brettspill. 

  

Noen har også valgfag. Vilde har yoga og sier det er en veldig god måte å starte dagen på. Renata er glad i fotball, og valgte derfor dette som valgfag og har det hver fredag. Ole Jacob interesserer seg for historie, og valgte fortidens mysterier, i tillegg til filosofi. Meg, Kaja har fagene blogging, volleyball, gitar og kristendom.

Vi får frokost, lunsj, middag og kveldsmat hver dag. Det er veldig deilig å få maten servert på bordet, og å slippe å lage den selv:) Vi har også et elevkjøkken vi kan lage mat på hvis vi har behov for det. Her har vi også matlaging med klassen. Til nå har vi lagd fruktsalat og grønnsakssuppe. 

I økonomi timene så driver vi å planlegger en tur i nærområdet der vi ser på forskjellige hotellsider eller airbnb der det er billig å overnatte, og vi ser også etter kollektivtransport til det stedet vi skal til. Vi har også formingstimer, der har vi malt flasker og tegna oss selv, og limt på ansiktene våres på flaskene. Akkurat nå driver vi å lager spikerbider. Noen lager en fotball, andre lager katt eller basketball. Vi har to grupper, den ene starter med økonomi og en gruppe som starter med forming, også bytter vi. 

Vi på botrening gleder oss veldig til resten av dette året med mange gode minner og turer!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ