Lørdagsseminar: Guttevennskap

ElevbloggenGeneral • 06 / desember / 23

På lørdagsseminaret fikk vi besøk av Kim Evensen grunnleggeren av organisasjonen «Brothers». Vi fikk lære om viktigheten med vennskap og åpenhet, spesielt blant guttene.

Det er lett å si at det går bra, men går det egentlig bra?

Gode venner er noe alle har behov for. Det viser seg at jo eldre man blir jo vanskeligere er det å dele med andre hva man egentlig føler. Det er lettere å bygge gode og sterke relasjoner nå, enn å vente til man er godt voksen.

Tørr å vær sårbar

Det budskapet som satt igjen hos meg, var å tørre å si ifra hvis det er noe vennene dine gjør som du ikke liker. Kim delte at han selv syntes det var vanskelig å si til kompisen sin når han ikke hadde det så bra. Det var enda vanskeligere å si ifra hvis det var noe kompisen gjorde som han gjerne skulle snakket med ham om.

Ved å si: «Det du sa fikk meg ikke til å føle meg så bra» kan man enkelt gjøre andre oppmerksom på hvordan du føler.

Hva slags venner trenger man?

Selv om du har venner rundt deg, må du vurdere om dere pusher hverandre til å gjøre de rette tingene. Det er forskjell mellom støttende venner, og sosiale venner.

Kim ga eksempelet: selv om det er to personer som er gode venner i et gatemiljø, og kan dele tankene sine med hverandre, så pusher de ikke hverandre til å gjøre de riktige tingene. En støttende venn ville ha prøvd å komme ut av det miljøet.

Ett år på folkehøyskole

Dette med å få trygge og gode venner er noe folkehøyskolene legger opp til. Ett år på folkehøyskole gir deg muligheten til å skape sterke relasjoner med andre, som varer resten av livet.

På Grenland spesielt har vi trygge arenaer for å dele følelser med andre. Vi har blant annet «Thomasmesse» annen hver uke, bålprat, stipendiater som vi alltid kan snakke med, skoleprest og lærere som setter oss først.

Hva kan vi lære av «Brothers»

Seminaret fikk meg til å se litt nærmere på mine egne vennskap. Jeg må bli flinkere til å si ifra hvis det er noe en av venninnene mine gjør som jeg ikke liker eller får meg til å ikke føle meg så bra. Jeg må også gjøre det mulig for vennene mine å komme til meg med ting.

Det var mange i salen som delte tankene sine rundt det med å åpne opp. Jeg lærte at gutter er redd for å åpne opp, og liker å kødde bort følelser. På motsatt side skulle de gjerne ha delt mer med hverandre. Selv det å vise kjærlighet, for eksempel med en klem, noe jenter ofte gjør, er noe gutter synes er kleint, men er helt normalt.

Kim sa at kjærlighet kan være vanskelig å gi hvis man ikke får det. Men om alle prøver så blir man positivt overrasket over hva du får tilbake.

Hvis vi tenker på den måten at alle ser på følelser på samme måte. Så er det 100% sjanse for at kompisen, eller venninnen din føler akkurat samme som deg, og skulle gjerne vært mer sårbar.

Lær mer om Brothers:

– Michelle

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ