Masaien Jeremy

Action/bistand • 27 / januar / 20

Nå er det ikke lenge igjen før vi sitter på flyet på vei til Afrika, og vi gleder oss masse! I Afrika skal vi besøke Uganda, Kenya og Tanzania. Når vi skal til Kenya kommer vi til å møte masaiene, og lære mer om dem og deres kultur. I den forbindelse har læreren vår, Randi Irene, satt oss i kontakt med en masai som hun kjenner, som heter Jeremy. Han har utrolig mye spennende å fortelle, noe som vi ønsker å dele med dere.

Jeremy vokste opp i en liten landsby som heter Samuli. Her eier og lever han av sine kuer, geiter og sauer. Han fortalte oss at ifølge historien som de tror på at masaiene kom fra himmelen med sine kuer. Så derfor mener de at alle kuer som finnes i verden, hører til masaiene.De lever av å drive med kuer. Dette tar mye tid, og byr på mange utfordringer. Kuene må få nok mat og drikke, og dette er ikke alt lett å få tak i. De bruker kuene for å få melk, og av og til selger de kuene til andre familier som trenger mat eller klær. Livet som en masai uten kuer, er ikke bra. De bruker til og med melken som en velsignelse når de gifter seg.


Da Jeremy vokste opp, fant han ut at for å være en ordentlig masai, så måtte han drepe en løve. Da kom alle jentene i landsbyen til å elske deg. Så da han var 17 år, drepte han en løve, sammen med vennene hans. Han opplevde det som at han flyktet fra døden. Han endte opp med mange sår, og var en måned på sykehuset for behandling.

Slike historier som Jeremy forteller har vi aldri vært borti før, og gjør at vi allerede nå skjønner at turen som venter om to uker kommer til å bli ekstra spesiell og spennende! Vi gleder oss masse til å møte masaiene og få lært og opplevd deres spennende kultur. Dette blir nok uten tvil noe vi kommer til å huske for resten av livet! Følg med videre på bloggen og Instagram for å se og høre mer om Afrika!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ