Ministries Without Borders Filippinene

Australia og FilippineneBackpacker • 18 / februar / 20

Kl 05.30 var det avreise fra hotellet i Manilla, da var veien videre til Mindoro. For å komme oss dit måtte vi ta en gammel og slitt ferje, men den fungerte bra for oss. Vi gikk opp på soltaket på ferja hvor det ble steking av flesk. Dette var utrolig digg, ettersom turen tok 2,5 timer før vi ankom Mindoro. Vi fikk se et utrolig landskap, som ikke kan sammenlignes med noe annet. Flott natur hvor det var høye fjell og åpent hav.

På Mindoro ble transporten vår, små trisyckle hvor vi ble plassert med 4 personer per sykkel. Dette var en utrolig opplevelse, hvor vi fikk virkelig sett og opplevd den vakre naturen på Mindoro.

Når vi ankom til MWBs base på Mindoro, ble vi overrasket over hvor utrolig fint basen var. Det var helt uvirkelig.

Her ble vi tatt godt imot av Noralv og Tone som arbeider hos Ministries without borders som er en stor internasjonal organisasjon, med hovedbase i England. Tone og Norvald startet arbeidet til MWB i Filippinene, og har byggd opp en stor organisasjon i landet.

Etter lunsjen fikk vi en kort omvisning på det flotte anlegget deres. De byggde det i 2008, og har stein etter stein bygget det opp.

På anlegget bodde det internasjonale studenter som var på utplassering, en fødestue, en skole for funksjonshemmende og et barnehjem. Ikke nok med det drev de også med matutlevering til fattige landsbyer, som sørger for at flere familien, særlig barna for nok næring.

Vi fikk besøke en av urbefolkningens landsbyer, her var det veldig forskjell fra barnene på «Smokey Mountains». Barnene her var mye mer skjernerte og tilbaketrukne. De virket redde for oss, men etter at de hadde fått mat virket vi ikke var så farlige lengre. De kunne ikke få nok av basketspill, såpebobler og fjesmaling, og på slutten av opplegget, ble det mye dansing og latter. Dette er mennesker som lever i ekstrem fattigdom. Landsbyen bestod av 20 familier, hvor det bodde 2 familier i hvert hus. Husene var så falleferdige og små, det var uvirkelig at så mange mennesker bodde slikt. Alle var bønder, problemene med dette var at de har avlingene sine i fjellene bak landsbyen. Dette er en farlig og krevende jobb, som ofte får en konsekvens med at barnene blir underernært på grunn av dårlig kosthold. Men MWB bistår med undervisning og matutleveringer, og dette forebygger mye nød.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ