Moldova skaper sterke inntrykk.

Action/bistandElevbloggenMoldova • 10 / desember / 23

Fra 1-7 Desember har valgfaget Prosjekt Moldova vært i Moldova og hjulpet til der. Vi ser tilbake på en fin og minnerik tur med mange sterke følelser og inntrykk.

Dag 1: 1.desember

Dagen starte tidlig fredag morgen, og vi reiste til Torp flyplass. Vi tok deretter fly til hovedstaden i Romania, Bucuresti, og vi fikk 4 timer fritid der. Det var nasjonaldag i Romania så det var veldig gøy å få være med på. Vi gikk blant annet ut å spise på restaurant, var på julemarked, fikk se den 2.største bygningen i verden, og var på byvandring.

Etter denne fine ettermiddagen satt vi oss på bussen og var klar for å kjøre hele natten til der vi skulle bo i Moldova.

Dag 2: 2.desember

Etter en lang natt på bussen startet dagen med at klassen ble fordelt i to villages, Palanca og Crocmaz. Der pakket begge gruppen esker som skulle ut til de som er med i fadderprogrammet.

Dette er del av prosjektet: Operation Christmas Love, OCL. Når vi var ferdig med det tok vi med oss eskene og leverte noen av de personlig til dem. Det var noen kjempefine hjemmebesøk der vi fikk høre mange hjerteskjærende historier, og også om hvordan de hadde det nå.

Den ene gruppen i Crocmaz hadde i tillegg et ettermiddags/kvelds opplegg for ungdommene, hvor de hadde ulike aktiviteter for dem som kom.

Denne esken gir mat for 1-2mnd til en familie

Dag 3: 3.desember

Søndagen startet med deilig frokost, og koselig morgensang av noen av barna i landsbyen. Vi gikk deretter videre på gudstjeneste, hvor vi hadde egne innslag med sang, lesing og dans, mens vi samtidig fikk sett ulike innslag av barna.

Deretter gikk vi hjem og spise lunsj, før vi gikk tilbake til kirken og hadde afterschool. Det var veldig koselig. Vi gjorde mange ulike ting som f.eks spille fotball, flette hår, perle, lage kort og bokser, ta på ansiktsmaling og danse.

Senere på dagen gikk vi igjen ut på mange hjemmebesøk og leverte ut «Operation Christmas Love» -bokser, før vi gikk tilbake der vi sov for å spise kveldsmat å legge oss.

Dag 4: 4.desember

Denne dagen dro vi til Chisnau. Her fikk vi se hovedkontoret til misjon uten grenser, og vi fikk møte lederen og de ansatte. Samt fikk vi også en omvisning av plassen.

Etterpå dro hele gjengen til et stort lager og pakket 400 ekser av Operation christmas love. Senere på kvelden dro vi til Recea, en kirke, hvor vi skulle sove de siste to nettene. Her ble vi tatt godt i mot av de frivillige der.

I hovedbygget til Misjon uten grenser i Chisnau, Moldova
Her pakkes det

Dag 5: 5 desember

Dette var den store dagen for besøk. Vi ble delt inn i 6 grupper, der vi gjorde litt forskjellig. Hver gruppe fikk hver sin koordinator, og translator sånn vi skulle forstå hva som ble sagt på hjemmebesøk. Alle gikk på hjemmebesøk, mens noen grupper i tillegg fikk lov å komme innom ulike afterschools.

Deretter fikk vi lov å gå ut å spise på restaurant før vi tok turen hjemover til den fine kirken vi bodde i. Det var en fin dag, men mange fine og sterke inntrykk!

Dag 6: 6.desember

Denne dagen var vår siste. Dagen startet med frokost med hele teamet. Deretter var det en samling hvor vi sang og ba sammen. De som er frivillige her driver med taekwondo, så da fikk vi et lite show fra de.

Etter samlingen gikk alle på 3 ulike familiebesøk. Når klokken ble 14 kom mange barn på afterschool. Da ble vi med på opplegget teamet hadde, i tillegg til at vi hadde ulike stasjoner som barna kunne velge mellom. Blant annet, ansiktmaling, tegning, armbånd o.l.

På hjemmebesøk

Misjon uten grenser endrer liv

Tiden går fort, og vår tid i Moldova er over. Det har vært en minnerik og rørende tur. Vi har sett dem som lever under fattigdomsgrensen på nært hold. Det er vondt å se hvordan situasjonen til enkelte innbyggere er, men likevel ser vi hvor stor forskjell misjon uten grenser skaper i disse områdene. De endrer livene til det bedre, og Moldova byr på så mye! Gode folk, gavmildhet, glede og håp.

Hilsen alle oss i Action og Bistand💕

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ