Møt en Bistand/Action elev!

Action/bistand • 09 / desember / 18

På linja vår finner du en god blanding av mennesker med ulike interesser og talenter. Nå skal dere få møte en av de, og det er ingen ringere enn vår flinke hovedblogger, Kaja Engevik Vørøs. Kaja er en energisk og sprudlende 19-åring fra Stord i Hordaland. Frem til nå er det hun som er forfatter av alle blogginnleggene til Bistand/Action i år. Nå er det på tide at rollene reverseres, så istedenfor å høre av henne, skal dere nå få høre om henne og hennes tanker om linja.

Kaja, hva var det som gjorde at du søkte Bistand/Action?

«Jeg fant linja da jeg var innpå folkehøgskolene sin nettside. Det virket som en variert linje med interessante turer og spennende aktiviteter, noe som hadde mye å si for at jeg ville søke. I tillegg kjenner jeg en som gikk her for to år siden, og hun hadde fortalt meg mye bra om både linja og skolen. Egentlig var jeg usikker på om jeg ville gå et år på folkehøgskole, eller om jeg skulle begynne rett på studie. Derfor var Bistand/Action faktisk den eneste linja jeg søkte på. Jeg tenkte at hvis jeg kom inn på denne linja, da skulle jeg gå på folkehøgskole. Så skjedde det, og det er jeg veldig glad for.»

Hva har vært den mest minnerike opplevelsen på linja så langt?

«Oi, det var et vanskelig spørsmål, for det er så mye! Jeg trives veldig godt i klassen, og har mange gode minner fra hverdagen med disse folkene. Vi har også allerede vært på to kjekke og minnerike turer, til Sunnmøre og til Moldova. Å dra til Moldova var en veldig fin opplevelse, spesielt fordi vi jobbet så mye imot turen i forkant. Vi arbeidet på Misjon Uten Grenser her i Porsgrunn, og hadde også innsamlingsprosjekter. Å komme ned til landet, og å selv se hvor mye arbeidet vårt har betydd for dem, det er noe jeg alltid kommer til å huske. Men de aller mest minnerike opplevelsene på linja, ligger i det vi gjør i hverdagen med klassen. Det kan være alt fra solodøgn, til å øve til opptredener – uansett hva vi gjør sammen, så blir det gøy.»

Hva ser du mest frem til å gjøre på linja i løpet av året?

«Da jeg søkte på linja, gledet jeg meg veldig til alle turene vi skulle på, spesielt Afrika. Men så begynte jeg, og nå gleder jeg meg egentlig til hver gang vi skal være sammen med klassen, fordi det er så gøy! Men jeg ser absolutt fortsatt frem til Afrikaturen. Det kommer til å bli en kjempe bra tur, nettopp fordi klassen er en gjeng jeg trives så godt med.»

Etter å ha gått på Bistand/Action i fire måneder, hva er dine tanker om linja?

«Jeg er veldig glad for at jeg søkte på denne linja. Vi gjør så mye forskjellig, og jeg får oppleve ting jeg ellers ikke ville opplevd. Mange tenker kanskje at bistandsarbeid kan være veldig ensformig og kjedelig, men linja vår er en god blanding av både bistandsarbeid og action. Læreren vår, Randi Irene, er veldig flink på å legge til rette slik at vi blir utfordret til å gå utenfor komfortsonen vår, som for eksempel da vi skulle overnatte ute alene på solodøgn. Vi er også en liten linje med få elever, noe som gjør at alle har blitt godt kjent med hverandre, og vi har et supert klassemiljø. Dette er grunnen til at alt vi gjør sammen er så kjekt. Bistand/Action har også et veldig godt rykte ellers på skolen, og mange andre elever utenfor linja er positivt innstillt til vår linje. Om jeg kunne valgt linje på nytt, ville jeg uten tvil valgt Bistand/Action om igjen!»

                

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ