Møt Sinyati

Action/bistand • 16 / april / 21

Sinyati fra Tanzania fant kun noen maiskorn å spise. Etter seks måneder holdt det på å gå fryktelig galt.

I Januar 2008 besøkte Make Possible en gruppe Masaier som holder til ikke langt fra Kilimanjaro, nord i Tanzania. Også blant dette folket, som så mange andre steder i Afrika, lever veldig mange barn uten foreldre. Flere av disse barna er nødt til å forsørge seg selv, uten tilsyn fra voksne.

Lille Sinyati (6) var et av disse barna. Siden sommeren 2007 hadde hun gått konstant sulten i nærmere seks måneder og forsøkt å
finne mat i et tørt fjellandskap. Hun fant noen tørre maiskorn her og der, og levde så godt hun kunne på det.

Sinyati mistet begge foreldrene da hun var ganske liten. Etter at foreldrene døde, har hun og hennes tre eldre brødre bodd i familiens
jordhytte. Brødrene var i den heldige situasjon, at de var gamle nok til å gå på skolen. På skolen fikk de servert et måltid mat hver dag. Siden det tar over fire timer å gå til og fra skolen, måtte de stå opp mens det ennå var mørkt ute. Sinyati har derfor måtte klare seg på egen hånd det meste av dagen.

Det nytter å hjelpe. Etter at Sinyati fikk egen fadder i Norge i 2008 har hun fått et helt nytt liv. Sinyati har fått hjelpen hun trenger. Hun fikk begynne på skolen og flyttet inn i et nytt hjem like ved skolen. Der fikk hun daglig omsorg og sunn mat sammen med flere andre foreldreløse barn.

I dag er Sinyati 19 år, og har begynt på utdannelsen (Senior 5). Hun er blant de flinkeste elevene på skolen, der hun går sammen men flere hundre studenter. Om to år er hun i gang med legestudiene.

Når vi spør Sinyati om hvorfor hun ønsker å utdanne seg til lege, kommer svaret uten at hun behøver å tenke seg om:

– Jeg vet hva det vil si å ha det vanskelig. Jeg har vært heldig som har fått hjelp i livet til mat, hjem og skole. Nå vil jeg være med å hjelpe ande som ikke har fått samme mulighet som jeg har fått, sier Sinyati.

Dette er en av mange hjertesaker hos Make Possible. Vi på Grenland folkehøgskole er glade for å kunne hjelpe til, særlig når vi kan være med på å forbedre livet til barn som Sinyati. I morgen skal vi løpe alt vi klarer for Tanzania, bilder fra løpet kommer!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ