Motorcross og skolebesøk

Action/bistandAfrika • 06 / mars / 20

En av de siste dagene i Tanzania ble klassen delt i to. Mens noen besøkte en barneskole, fikk resten av elevene teste sine ferdigheter innenfor Motorcross. En dag fyllt av både bistand og action med andre ord!

Den ene gruppen fikk besøke en av skolene som Make Possible har samarbeidet med. Her fikk vi først en omvising på skolen, før de en etter en ble satt av i vært sitt klasserom. Her ble vi mildt sakt tatt på senga, og satt til å undervise. Mens noen var norsklærere og lærte barna om norsk kultur, valgte andre å lære barna skoledansen.

Et av høydepunktet denne dagen var når vi skulle leke «catch the hen» med barna, en lek som rett og slett går ut på å fange en hane. Med spilleregler og oppmerket bane, var det blodig alvor. Den heldige som fikk tak i hanen, fikk ta den med seg hjem.

https://grenland.webforslag.com/wp-content/uploads/2020/03/img_6706.mov

Den andre gruppa fikk en dag fyllt med fart og spenning. Motorcross ba på ny utfordringer, og også noen blåmerker. Når vi først kom på banen ble vi møtt av et stort team som hjalp oss gjennom dagen. Hele gjengen var kjempegira og klare for å kjøre, men før vi kunne begynne kjøringa var det sikkerhet som var i fokus.

Etter en nøye gjennomgang var vi klare for å starte syklene. Det gikk det ikke mange sekundene før vi allerede hadde hatt ett par veltinger og noen kvelinger. Men når vi først fikk teken var det ikke mye som holdt oss igjen på kjøringen. Vi fikk selv velge fart og hindringer, slik at vi kunne tilpasse kjøringa til vårt eget nivå.

https://grenland.webforslag.com/wp-content/uploads/2020/03/img_7101.mov

 

https://grenland.webforslag.com/wp-content/uploads/2020/03/img_7064.mov

Selv om det ble noen knall og fall, slapp vi unna de verste skadene og teamet var raskt på plass for å hjelp. Det var veldig god oppfølging og hver gruppe hadde minst to stykker som til en hver tid passet på. I tillegg til at det sto folk rundt omkring i løypene, så vi kan med sikkerhet si at vi følte oss trygge.

Alt i alt var dette en svært innholdsrik og spennende dag, hvor vi fikk utfordret oss selv på flere forskjellige områder. Dette var det siste vi gjorde før vi fikk oppleve varme kilder og kaffeplantasje på veien til Mombasa.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ