NEW YORK – Byen som aldri sover!

New YorkReiseliv • 24 / februar / 23

Reiseliv sin siste linjetur er dessverre over. Med det sagt gikk den over all forventning! Dagene var stappfulle med ulike utflukter til unike attraksjoner, samt fritid til å utforske byen på egenhånd!

I forkant av reisen fortalte Morten og Erik (våre fantastiske lærere) om hvor sentral beliggenheten til hotellet vi skulle bo på var. Tross dette ble vi alle forbløffet da vi sto midt på Times Square etter en 10 sekunds gåtur! Etter å ha fordøyet inntrykkene på Times Square, ble vi bare enda mer imponert over byens storhet da turen gikk til Empire State Building. Det var surrealistisk å se byen lyse opp om natten – så vakkert var det!

Utrolige Times Square!

På den første hele dagen i New York tok vi turen til Statue of Liberty og Ellis Island, hvor vi fikk et større innblikk i byens historie med imigrasjon. Deretter gikk vi til bydelen Manhattan og så det berømte strøket Wall Street, samt hadde samling i praktfulle Trinity Chruch. Flere tok turen videre til China Town og Little Italy. Byens mangfold kom virkelig frem i disse gatene!

Statue of Liberty!
Utenfor den tidligere immigrasjonsstasjonen på Ellis Island

Brooklyn Bridge sto på programmet neste dag, og vi kunne ikke bedt om et bedre vær! Sola skinte virkelig opp bruen og bylinjen. Vi fikk også se minnesmerket etter 9/11; Ground Zero, og gå på Memorial Museum. Selv om det var sterkt å ta innover seg alle inntrykkene, var det en lærerik opplevelse. Samtidig var det fint å se måten de nå minnes de omkomne på<3

I New York er det et sted som bokstaveligtalt er ingenmannsland, nemlig FN-bygget. Vi var så heldige å få en omvisning der og hørte om alt det viktige arbeidet organisasjonen gjør. Etter en innholdsrik morgen fikk vi servert pizza og vafler i sjømannskirken! Det var god temperatur ute så vi spiste i nydelige omgivelser på deres takterasse

Godklassen på takterassen til Sjømannskirken<3

På den siste hele dagen i New York gikk vi innom Trump Tower og Hotel Plaza, før samling i St. Patricks Cathedral. Vi feiret også alles bursdag i Central Park! Der sang vi bursdagssangen og spiste nydelige cupcakes:-)

Lukseriøse Hotel Plaza
Cupcakes!

På kveldstid hadde vi mye fritid til å gjøre som vi selv ville. På valentinsdagen var det for eksempel noen som kjente på stemningen da de sto på skøyter, mens andre fikk med seg frieri på Times Square. De fleste har sett et (eller flere) utroligt show på Broadway! Sportsentusiastene i klassen har sett basket- og/eller hokeykamp:-)

Hokeykamp!
Skøyter på valentinsdagen<3

TUSEN TAKK for en fantastisk tur!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ