New york, New york

Reiseliv • 02 / februar / 19

Dagene telles ned, pakkelisten fylles opp og reisefeberen er igjen på topp. Nå er det kun en drøy uke igjen til vi sitter på flyet over Atlanterhavet. Kun en drøy uke igjen til vi vil se skyskrapere og gule taxier i hver gate, og til vi ikke vil høre noe annet enn støyen av storbyen, som er selve varemerke for byen som aldri sover. Vi gleder oss som aldri før.

Forberedelsene for turen er det som nå er i fokus i timene. Frem til nå har vi fått gått igjennom programmet for turen et par ganger. Vi har, som nevnt i et tidligere innlegg, også blitt delt inn i grupper som skal ha ansvar for bestilling og presentasjon av forskjellige ting før avreise. Dette har vi nå presentert for resten av klassen, samt håndballklassen som skal bli med oss på tur. I etterkant av presentasjonene ble hukommelsen, og om man fulgte med på presentasjonen eller ei, satt på prøve i en aldri så liten quiz.

I en annen time hadde vi i reiseliv også forberedt et tema om USA. Dette var alt fra tidligere presidenter og politikk i Amerika til kjente bygninger i New York og «the New York stock exchange». Dette er noe vi kaller «walk and talk», men istedet for å gå en tur mens man prater om temaene, gikk vi bare rundt i klasserommet og fortalte om vært eget tema, samt høre alle andres temaer. Håndballklassen fikk også være med på dette, og igjen endte vi timen med en «fleip eller fakta» quiz.

Nå som turen er rett rundt hjørne, går det virkelig opp for oss hva vi har i vente om noen dager. Høydepunktene for turen er mange. Vi skal se frihetsgudinnen på nært hold, besøke Ellis Island og museumet der, ta bilder over storbyen fra 86. etasje av Empire state building, dra på musikal i det kjente strøket Broadway, besøke Ground zero og få et dypere innblikk i terrorangrepet som var 9/11, feire alles bursdag i Central park og høre et ekte gospelkor synge i en baptistkirke. Dette er bare noe av tingene og severdighetene som står på programmet.

I tillegg til dette vil vi kunne få litt fritid til å svi av litt penger, noe som kanskje kan være litt farlig for enkelte. New Yorks mest kjente shoppinggate, 5th Avenue, er nemlig ikke langt unna hotellet. Saftige, amerikanske burgere, italienske pizzaer og kinesisk mat fra Chinatown står blandt annet også på middagsmenyen, så vi skal virkelig kose oss.

Programmet for turen vil bli lagt ut i et eget innlegg, så om du lurer på hva vi skal finne på i litt mer detaljer er det bare å følge med der.

Følg oss gjerne på instagram (reiseliv2k18) også for å få oppdateringer i form av bilder og videosnutter.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ