Norge Rundt tur ?

Backpacker • 11 / november / 18

Denne uken reiste vi backpackerne på Norge rundt tur. Vi ble delt opp i grupper vi skulle reise i, og vi fikk planlegge vår egen rute. Vi skulle leve på lavbudsjett og oppgaven vår var at vi måtte innom minst to turistattraksjoner i løpet av turen, og å reise i 5 dager. Her kan dere lese om to av gruppenes reiser.

Gruppe 1 startet turen med en lang togtur til Arendal. Derifra tok vi bussen til Grimstad for å bo hos Maren, en av elevene på gruppa. Moren hennes hadde gjort alt klart for besøk, noe som var superhyggelig. På kvelden dro vi til Apotekgaarden hvor vi fikk sponset pizza og brus.

Neste dag, altså tirsdag våknet vi tidlig og spiste frokost. Deretter kom broren til Synne (som studerer i Grimstad) og leverte bilen deres til oss før vi satte kursen mot Kristiansand dyrepark der vi hadde fått billige billetter. Dyreparken var utrolig koselig med mange store og små dyr. Etter dyreparken satte vi kursen mot Stavanger. På veien stoppet vi innom Lindesnes fyr.

Onsdag morgen våknet vi i Stavanger. På dagsplanen sto typiske turistattraksjoner som sverd i fjell, solastranda, fargegaten, gamlebyen og sponset lunsj hos Egon.
Torsdag stod vi opp 05.30 for å rekke ferjen til Bergen. Uvitne om at vi måtte være der 45 minutter tidligere satte vi oss i bilen. Dette førte til at vi ikke rakk ferja, og måtte bli en dag til i Stavanger. Da bestemte vi oss plutselig for å gå Preikestolen, og dagen ble over all forventning!
Fredag sto vi derfor opp enda tidligere for å rekke ferja på nytt slik at vi kunne rekke fly hjem. Alt i alt, en veldig bra tur.

Gruppe 2 startet med og reise til Drangedal, der vi jobbet litt på mandag før det bar videre med nattog til Bergen.

Vi ankom Bergen kl 7 om morgenen, så vi slappet litt av på togstasjonen før vi tok turen opp Fløybanen. Vi bestemte oss for å gå ned igjen, for å kunne nyte litt av naturen. Deretter gikk vi og spiste på Egon Kjøttbasaren, hvor vi fikk sponset mat. Deretter reiste vi til akvariumet hvor vi fikk se på sjøløveshow, holde en slange, og fikk privatvisning bak for å se på mating av fisker. Etterpå tok vi en tur til den kjente bryggen, hvor vi også gikk innom nissehuset. Vi møtte en annen gruppe fra klassen, og gikk med de for å kikke i gatene. Vi gikk etterhvert for å se den blå stein, da denne også er ganske kjent i Bergen. Deretter gikk vi tilbake til togstasjonen for å vente på toget. Kl23. kom toget som vi tok videre til Kristiansand.

Onsdag ettermiddag var vi fremme i Kristiansand. Det første vi gjorde var å se oss litt rundt i byen, for å så gå til Egon, hvor vi fikk sponset Pizzabuffet. Da vi var gode og mette reiste vi til aquarama for å bade og mykne opp kroppen etter to netter på nattog. Noen timer senere var vi ferdigbadet, og ble hentet av faren til Rikke på gruppa. Der skulle vi sove de to siste dagene. Da vi kom frem hadde moren hennes stelt i stand Taco, noe vi var kjempeglade for. Vi spiste oss mettere enn hva vi hadde gjort på noen dager.

Torsdag reiste vi til Kristiansand dyrepark, der vi fikk sett på løver, ulver, giraffer og mange andre dyr. Vi storkoste oss veldig masse med alle dyrene. Da vi kom tilbake satt vi oss ned og slappet av, fikk middag og så på film.
Fredag morgen reiste vi fra Kristiansand. En av oss ble igjen mens resten måtte ta buss til sluttpunktet som var skolen. Alt i alt hadde vi alle en kjempefin tur. Reisen var lang men lærerik. Nå tar backpackerne en velfortjent vinterferie. og kommer sterkere tilbake om en uke.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ