Norge Rundt vel gjennomført

Backpacker • 26 / november / 19

Den tredje november var vi nok en gang klar for spennende og utfordrende linjeuker. Denne gangen stod Norge Rundt på planen, og med gode forberedelser i forkant var vi klar for å dra. Norge Rundt er en tur hvor man skal reise gjennom egenvalgte steder i Norge, på lavbudsjett. Man både planlegger og gjennomfører turen i grupper, og målet er å utforske turistattraksjoner i eget land.

De første forberedelsestimene gikk til å finne ut hvor man ville dra, og hvilke ruter man skulle bruke for å komme seg dit. Vi måtte også planlegge overnattingsplasser, så da sendte vi mail rundt til forskjellige enkeltpersoner og bedrifter, for å billigst mulig overnatting og mat. En annen forberedelse vi gjorde, var å tjene inn penger. Det ble blant annet opprettet Spleis-konto, solgt pizza på kvelds, og jobbet på Halloween-arrangement. Noen gjennomførte også småjobber på skolen, som vasking klær, massasje og hårklipp.

Ettersom vi var delt inn i forskjellige grupper, ble også rutene og destinasjonene ganske ulike. Stedene som ble besøkt var blant annet Oslo, Røros, Trondheim, Stavanger, Bergen, Hamar, Kristiansand, Lillehammer, Oppdal og Enebakk. Noen utnyttet muligheten til å overnatte hos familie og venner, mens andre leide AirBnB eller overnattet hos andre folkehøgskoler på såkalt «couch-surfing». Mange attraksjoner og aktiviteter ble opplevd på turen, som Kon-Tiki museum, OL-museum, Tyholttårnet, Nidarosdomen, Bryggen og Akvariet i Bergen, fargegata i Stavanger og Rockheim.

Å dra på Norge Rundt-tur, ga oss opplevelser og erfaringer som vi er takknemlig for å sitte igjen med. Til tross for at nordmenn generelt er mer reservert og tilbaketrukken, fikk vi oppleve generøsitet og gjestfrihet hvor enn vi var. Vi ble dratt ut av egen komfortsone, for eksempel ved å spørre politiet om å haike. Vi fikk lære hvordan det virkelig er å leve på budsjett, og reise både billig og bra. Det å få oppleve nye steder i Norge, var også veldig spennende. Og ikke minst var det ekstra gøy å planlegge og gjennomføre en tur man har valgt ut selv!

Om du ønsker å lese mer om hva de forskjellige gruppene gjorde på Norge Rundt, eller se flere bilder, så finner du oss på instagram @backpacker_gfhs 🙂

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ