Bærekraft

Vi har fokus på bærekraft både på timeplanen, i hverdagen og på turer. Vi arbeider kontinuerlig for å bli en enda mer bærekraftig skole både i drift og undervisning.

Vi ønsker å være med i innsatsen for å nå FNs 17 bærekraftsmål. Bærekraft er en viktig del av både våre reiser, fag, kjøkken og valgene vi tar i hverdagen. Vi samarbeider med flere organisasjoner og lokale aktører. Skolen har både valgfag og linjer som er knyttet opp mot bistand og solidaritet.

Bærekraft på menyen. Kortreiste epler er best på smak og best for miljøet.

Reiser

Flere av våre valgfag og linjer er knyttet opp mot bistand og solidaritet. Mange linjeturer besøker bistandsorganisasjoner som aktivt jobber med utdanning, fattigdomsbekjempelse og gode opplevelser for barn og unge.

Kortreiste turer

Vi bruker nærområdet vårt og har mange kortreiste turer med bl a hengekøye, kajakk og kano. Skolen har en egen «Bucketlist» med aktiviteter elevene kan gjøre i nærområdet. Her er det mulighet for elevene å låne utstyr fra skolens utstyrslager.

Bærekraftig kjøkken

Vi ønsker å tilby elevene våre både rettferdig og bærekraftig mat. Kjøkkenet har Debios bronsemerket, som vil si at 15-49 % av maten kommer fra økologiske og bærekraftige råvarer. Skolen er også en Fairtrade-skole, der innkjøpene bidrar til mer rettferdig råvarehandel.

Matsvinn

Vi har fokus på å redusere matsvinn, her blir middagsrester blir til gode varmlunsjer for elever og personalet. Årets innhøstingsdag er et stort høydepunkt. Vi høster fra egen hage, naturen og bruker lokale råvarer.

Undervisning og seminar

Vi har flere inspirerende seminar og arrangement i løpet av året med fokus på bærekraft og solidaritet. I tillegg har vi fokus på tematikken i fellesundervisning, valgfag og på flere av linjene. Skolen har en egen elevgruppe som jobber prosjektbasert med bærekraft.

Energisparing bygninger

Skolen har et SD anlegg som styrer varme på hele skolen. Rom blir da kun oppvarmet når de er i bruk. Vi har et nytt internat med bergvarme som varmekilde. En bergvarmepumpe varmer opp bygningen ved å utnytte solvarme.

Det at jeg søkte på Grenland folkehøgskole er noe jeg aldri kommer til å angre på. Mange søker nok på grunn av reisene, men det er virkelig hverdagen som har gitt de beste minnene. Jeg har opplevd utrolig mye variert, og fått venner for livet.
Ida Bjerkely Volden

Reisen som endret liv

Reiseskildringer fra elever

Matsvinn

Elevenes beste tips

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ