Oslo-dagen

Elevbloggen • 09 / desember / 23

Hele skolen på oslo-tur: Lindmo, Munch-museet, Nasjonalmuseet og operaen!

På onsdagen den 29.11 var det en gjeng med masse trette ungdommer som gikk inni bussen klar for avreise 06:45 til Oslo.

Da vi kom frem til Oslo var vi så heldige som fikk ha morgensamling i domkirken, men det er ikke en bra tur uten at noe går litt galt. Den ene 9 seteren var forsinket og der satt presten vår Stian som skulle ha samlingen. Heldigvis tok Randi Irene på seg ansvaret og startet samlingen. Under morgensamlingen fremførte det fantastiske koret en sang og de som har prosjekt-Moldova koret på litt allsang. Så kom Stian og tok over.

Etter kirken hadde vi to timer fritid hvor noen valgte å shoppe, mens andre ble med på «bucketlist» som gikk ut på å gjøre diverse utfordringer rundt i byen før vi møtte opp på valgfri aktivitet.

Aktivitet 1. Nasjonalmuseumeet

En gjeng på 30 stk var så heldige å få dra på Nasjonalmuseumeet hvor vi fikk se nydelige malerier, skulpturer, tepper, gamle glass/husholdningsting og klær fra dronninger. Vi fikk også prøve oss som kunstnere selv og herme etter andre kunstverk.

Aktivitet 2. Munch museet

En anen gjeng på 30 stk var så heldige å få dra på Munch museet hvor de fikk se det kjente bilde av skrik og andre fantastiske maleri.

Aktivitet 3. Operaen

Denne aktiviteten var svært populær og var alle plassene ble tatt på under 30 min da listene ble hengt opp. Her var 25 stk så heldige å få en omvisning av operaen og til å med fikk se noen øvinger som pågikk på senen.

Aktivitet 4. Deichman Bjørvik biblioteket

Det var 30 heldige stk som fikk komme å se på dette fantastiske biblioteket. Her hadde de en morsom rebus hvor de måtte finne bøker med forskjellig innhold og kategorier hvor de som var raskest fikk en premie.

Etter aktivitetene hadde vi to timer fritid, hvor noen fortsette på bucketlisten og andre dro på vinterland.

Etterhvert møttes hele skolen på slottsplassen for å danse skoledansen før vi så begynte gåturen til nrk-studioet hvor de filmer inn Lindmo.

Lindmo var en morsom opplevelse med mye later og fine gjester.

Etter Lindmo tok vi turen til Peppes pizza hvor vi fikk masse god pizza og brus før turen dro hjemover igjen. Det var en like trett gjeng på bussen hjemover som på vei til Oslo.

Tusen takk Grenland folkehøyskole for en fantastisk tur med mye fine minner.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ