Praksisuke i vakre Paris!????????

Action/bistand • 16 / november / 19

I forrige uke var en gjeng fra Action og Bistand i Frankrike og jobbet frivillige for Sjømannskirken i Paris. Dette ba på mange nye og morsomme utfordringer.

Kl 08:40 på mandag morgen lettet flyet fra Gardermoen med seks spente og klare jenter fra Action og Bistand. Foran oss hadde vi en spennende og lærerik uke, der vi var så heldige å få besøke Sjømannskirken i Paris og lære mer om hva en sjømannskirke er og om deres arbeid!

På Action og Bistand får elevene hver høst i oppgave å finne en organisasjon som de skal samarbeide med og være praktikanter for i en uke. Vi som tilbragte uka i Paris skulle arbeide i 3 dager som frivillig for Sjømannskirka. Her ble vi tatt imot med åpne armer av blide og hyggelige mennesker, med hjerter som virkelig brant for det de holdt på med.

En sjømannskirke er en frivillig og selvstendig organisasjon med oppdrag på vegne av Den Norske Kirke om å være nordmenns kirke i utlandet. Den første Sjømannskirken kom til Skottland i 1866, som vil si at Sjømannskirken som organisasjon er over 150 år gammel. I dag finnes det en sjømannskirke på hvert kontinent, og totalt er det 31 sjømannskirker over hele verden. Sjømannskirken har mange oppgaver. Besøkende kan ha oppsøkt sjømannskirka på bakgrunn av behov for deres kriseberedskap, grunnet ensomhet eller rett og slett bare for å nyte deres nystekte vafler. Det viktigste for sjømannskirkene er å skape et fellesskap, og å få besøkende til å føle seg hjemme.

Personalet i Sjømannskirka var svært strukturerte og flinke til å variere arbeidsoppgavene de ga oss. Den første dagen var hovedfokuset å rydde kirkens hage, som de har døpt «Versailles-hagen», for løv slik at det skulle bli ferdig til julemarkedet som skulle holdes uka etter. Det er under dette julemarkedet, som arrangeres årlig, at Sjømannskirken får inn penger til å kunne drive kirken gjennom hele året -det er ganske utrolig!

I tillegg til å rydde Versailles-hagen for løv, utførte vi også en rekke andre arbeidsoppgaver. Vi satt blandt annet opp et stort telt som skulle romme flere boder til julemarkedet. Her skulle det selges alt fra hjemmestrikkede votter og gensere til norsk gløgg og laks. Den franske sjømannskirkens laks er tydeligvis svært populær, og vi ble fortalt at det årlig selges rundt et tonn med norsk laks på bare to dager! Andre arbeidsoppgaver kunne være å pakke inn pakker med kjøtt, skru hyller, samt å rydde og bære møbler. Vi fikk også satt fransk-kunnskapene våre på prøve mens vi var her nede, og ble tildelt både tusjer og plakater til å skrive franske skilter som skulle henges opp på julemarkedets boder.

Dagene fløy, og plutselig var den siste dagen av praksisuka kommet. Dagene flyr jaggu fort når man har det gøy! Denne dagen var vi så heldige å få være med Sjømannskirken å lage og spise taco. Sjømannskirken arrangerer ofte Taco-fredager, der både franskmenn og nordmenn kan komme for å nyte en velsmakende norsk tradisjon. Dette ble en veldig koselig avslutning på det korte, men fine besøket hos Sjømannskirken i Frankrike.

Vi må også få takket Sjømannskirken for gode råd angående hva vi burde se og oppleve de dagene vi skulle være turister i Paris! Det ble noen fullpakkede dager fyllt med alt fra shopping på Champs-Élysées til photoshoots foran Eiffeltårnet. Den siste dagen var kanskje turens høydepunkt, da den ble tilbragt i fortryllende Disneyland! – Virkelig en pang-avslutning på en innholdsrik tur!

Turen til vakre Paris ble virkelig en flott tur, som møtte alle våre forventninger. Vi fikk både lære om Sjømannskirkens arbeid i Frankrike, og også hvordan man leser kart over T-banen i Paris. Vi fikk smake på Sjømannskirken i Paris sine utsøkte norske vafler, men også tradisjonelle franske retter. Dessuten fikk vi jobbet frivillig hos det hyggelige og snille personalet hos Sjømannskirken, men også tatt actionfyllte karuseller i Disneyland. Denne turen ble trygt sagt fyllt av både små og store kontraster, som er akkurat slik vi liker det!

Senere vil det også komme en video fra turen, som gir et større innblikk i alt vi fikk oppleve. Det er bare å følge med!????

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ