Roma

ItaliaNyheter • 29 / april / 19

Etter en fantastisk start på Italiaturen i Lido di Jesolo og Venezia, var det i går på tide å besøke neste stopp på turen. Tidlig om morgenen satte vi kursen sørover i vakre Italia, og åtte timer senere var vi endelig på plass i en av Europas mange perler, nemlig Roma!

Mange reisetimer i buss gjorde at de fleste var ganske redusert da vi ankom hovedstaden. Det ble dermed en rolig kveld med fellesmiddag, og tilbud om en liten spasertur ned til Trevifontenen før vi tok kvelden.

I dag var det byvandring i Roma som stod på programmet. Gruppevis gikk vi rundt i byen, fra post til post, og fikk se de fantastiske severdighetene Roma kan by på. Ikke minst fikk vi lære mye, av flinke lærere og stipendiater, om byggene og områdene vi besøkte. På disse postene fikk vi blant annet oppleve Pantheon, Piazza Navona, Campo di Fiori, og ulike kirker. Etter alle postene var krysset av lista, hadde vi litt tid på egenhånd før det var felles oppmøte ved Colosseum. Her fikk vi gå rundt på amfiteateret, og oppleve et av de mest imponerende byggverkene i verden.

Utover dagen begynte mørke skyer å melde sin ankomst, noe som raskt gjorde en solskinnsdag om til en regnværsdag. Til tross for at værmeldingene hadde advart om dette på forhånd, var det ikke mange av oss som var kledd for annet enn sol og varme. Majoriteten av oss valgte da å bruke noen euro på fargerike regnponchoer, noe som gjorde at vi raskt blendet inn med resten av Romas turister. Selv om det ikke var regn som sto øverst på ønskelisten vår, var det likevel ganske artig å sprade rundt som vandrende fargeklatter.

Etter en nydelig dag, med opplevelser på rekke og rad i «den evige stad», er vi klare for hva morgendagen vil bringe. God natt!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ