RUN FOR TANZANIA

Action/bistand • 16 / april / 21

Lørdag 17. april arrangerer Action & Bistand sponsorløpet «Run for Tanzania» for niende året på rad. Hele skolen løper for å samle inn penger til Make Possible, og arbeidet de gjør for å gi foreldreløse barn en bedre fremtid.

Sponsorløpet foregår ved at elevene på skolen skaffer sponsorer, som enten gir et fast beløp, eller et rundebeløp. Løpet varer i en time, og rundedistansen er på ca. 400 meter.

I tillegg til at løpet er for å samle inn penger til en god sak, er det også en gøyal «happening» der hele skolen er engasjert. Det blir musikk, speaker, pynt langs løypa, fint vær og god stemning. Det deles ut premier til den jenta og gutten som løper lengst, til den personen som har samlet inn mest penger, til den mest kreative og til den klassen som har samlet inn mest pr elev.

Make Possible har hovedfokus på utdanning for alle i kampen mot fattigdom. De arbeider spesielt for jenters rettigheter og noe så grunnleggende som å formidle at jenter faktisk har en verdi og en stemme.

I år er situasjonen ekstra spesiell. Pandemien har påvirket mange, og vi vet at det nå er enda viktigere å ta i ett tak. Vi har dessverre ikke fått muligheten til å besøke Tanzania, men vi vet at pengene fra tidligere sponsorløp har bidratt til enorme forskjeller. Her er en video som viser hva fjorårets elever fikk oppleve, da de besøkte noen av prosjektene til Make Possible.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ