Hvert år har Grenland sankedag. I år har vi fokus på frukt og bær som kan høstes inn fra skolen og i nærmiljøet.
Vi startet dagen med morgensamling, her lærte vi mer om matforbruk og hva og hvorfor vi har sankedag.
Sankedagen får oss til å tenke på hvor maten vi spiser kommer fra. Det at vi høster inn mat fremfor å få det servert, eller kjøpe det rett fra butikken, gjør at vi setter større pris på det vi spiser.
Vi får opplevd idag hvor mye som går inn i det å høste inn ulike varer. Det kommer også fra gammel tradisjon å takke for det som er i sesong!
Epleplukking
Vi plukker epler fra trærne vi har på tunet. Eplene blir skrelt, saftet og most.
Videre lager vi deilig eplesaft, eplekake og eplemos, noe som vil bli servert til måltidene og på høstfesten! Pærene blir kuttet og servert på fruktfat på måltidene.
Tyttebærplukking
En herlig gjeng koste seg med tyttebærplukking. Senere på dagen ble det laget tyttebærsyltetøy.
Fisking
Noen elever kjørte ned tidlig på morgenen for å fiske på bryggen på Olavsberget. I år var det Peter som fikk napp!
Hagearbeid
Vi har et flott tun her på skolen. Det er mye som må gjøres hver dag for å opprettholde det. I dag var det noen elever som hjalp til med litt hagearbeid. De lukte ugress, klippet hekken og ryddet
Amerikansk Blåbærplukking
Det ble plukket mye blåbær. Blåbærene blir til blåbære syltetøy og blåbærpai. Dette får vi som søndags dessert og på måltidene.
Vi gleder oss til å dele noe av det vi har lagd med dere på høstfesten!
-Michelle