SF ACADEMY

Action/bistandTurblogg • 28 / september / 21

Årets action og bistand elever hadde sin første tur for året til Mandal, nærmere bestemt Hald internasjonale skole, for å delta på SF Academy i regi av strømme stiftelsen. Der lærte vi blant annet om bistandsarbeid og hvordan det er å være en flyktning.

Klassen foran Lindesnes fyr, Norges sørligste punkt!

Vi startet turen tidlig mandag morgen, med avreise fra skolen klokken 06:30. Når vi ankom Hald, var det rett på med foredrag om strømme stiftelsen og deres arbeid. Vi hadde også Skype møte med noen jenter fra Tanzania, og lærte om hvordan det er å leve der. Sammen med oss var elever fra Agder fhs og Lundheim fhs, samt elevene som går på Hald. Videre var vi på tur til Lindesnes fyr for å bli bedre kjent med de andre elevene.

Skype samtale med en bonga gruppe i Tanzania

På tirsdag lærte vi om FNs bærekraftsmål, og hadde rebusløp. Sela the Brand kom og lærte oss litt om bærekraftig klesproduksjon, og vi fikk se på noen av plaggene deres. Vi hadde også besøk av Ziad Taha fra Syria som fortalte om hvordan det er å være flyktning. En overraskelse ventet oss natt til onsdag, da vi ble vekket klokken 4 og fortalt at vi skulle flykte fra Sør Sudan til Uganda. Når vi kom frem til «Hald refugee camp» fikk vi et innblikk i hvordan det er å leve i en flyktning leir. Der var det blant annet skole, sykehus og mulighet for å tjene penger, og vi måtte selv velge hva vi synes var det viktigste å prioritere. Det var en lærerik og slitsom morgen.

Flyktningene i kø for å komme inn i Hald refugee camp

Onsdag fikk vi litt tid til å hente oss inn igjen etter morgenen, før det var duket for en ny dag med læring. Først hadde vi «debrief» med en feltprest, hvor vi blant annet fikk høre hvordan kroppen reagerer i sorg og frykt. Vi fikk også snakket ut om hvordan vi opplevde det å være på flukt. Deretter kom Henrik Syse, med foredraget «ericadate proverty – is it any point to try»

Lærerikt og informativt foredrag av Syse

Det har vært noen interessante og morsomme dager, og vi håper vi får muligheten til å se noen av de flinke folkene vi var der sammen med igjen. Tusen takk for oss Hald!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ