Siste innspurt på reise

New YorkReiseliv • 18 / februar / 19

I skrivende stund sitter vi på Newark airport klare for en 8 timers flytur hjem. Eventyret i New York er dermed dessverre over, men for en tur det har vært! Vi er blitt rike på opplevelser, men gjerne litt mindre rike på penger etter en god del shopping. Likevel sitter vi igjen med minner vi ikke ville vært foruten.

I løpet av de siste to dagene i New York har vi intervjuet folk på Time Square, gått over Brooklyn bridge og sett Manhatten litt på avstand, samt vært med på en gudstjeneste med et ordentlig gospel kor i Harlem.

Lørdagen startet med intervjuoppgaven som gikk ut på å finne noen på Time Square og spørre dem et par spørsmål. Spørsmålene gikk i om hvordan det var å bo i New York, hva de drev med på fritiden, hvordan det var å skaffe seg jobb i byen, osv. Poenget var å bli litt bedre kjent med menneskene som faktisk bor i den byen vi nå har utforsket i en uke. De fleste vi snakket med var utrolig hyggelige og svarte på spørsmålene med et smil.

Etter dette tok vi subwayen ned til Brooklyn bridge. Her brukte vi god tid på å ta bilder og se Manhatten fra avstand. Etter en del knips med kameraene fikk vi fri til å gjøre det vi selv ville. Dette var siste mulighet til å se det vi ikke enda hadde fått sett, eller å shoppe det vi ikke enda hadde fått kjøpt. Vi møttes til slutt for en felles middag på Apple bee’s. Her ble det servert god mat med is til dessert.

Så var det tid for avreise på søndagen, men før det tok vi turen med subway opp til Harlem. Her fikk vi være med på en gospelgudstjeneste i Abyssinian Baptist Church. Vi ble tatt godt imot og fikk høre skikkelig gospel musikk fra et gospelkor, slik vi kun har sett på amerikanske filmer. Selv om vi ikke er vandt til slike gudstjenester, var det en veldig bra stemning blant alle tilstede. Etter gudstjenesten tok vi subwayaen tilbake til hotellet, og deretter buss til flyplassen.

Og med det var turen vi har gledet oss til så lenge over. Det har levd opp til, om ikke overgått, forventningene vi hadde før vi reiste. Vi tar nå vinterferie i en uke etterfulgt av en praksisuke hvor vi alle reiser til forskjellige plasser både innenlands og utenlands. Om to uker er vi tilbake på Grenland igjen, og da gjenforent med hverandre og resten av skolen.

New York, you will be missed! Takk for turen!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ