string(0) ""

Bli en bedre sjakkspiller Høyt kvalifiserte trenere

Sjakk

Bli bedre i sjakk!

Innhold

Sjakk (9 timer i uka)

 • Bli en bedre spiller
 • God utvikling uansett nivå
 • Tett oppfølging
 • Individuell treningsplan og jevnlige samtaler.
 • Deltagelse på turneringer
 • Være en del av det lokale sjakkmiljøet

Andre aktiviteter (3 timer i uka)

 • E-Sport
 • Fotball
 • Racketspill
 • Sandvolley
 • Frisbee
 • Turer

Som eneste folkehøgskole i Norge går vi nå ut med et tilbud til deg som er interessert i sjakk. Om du har spilt mye og er god eller om du ikke kan så mye ønsker vi å legge til rette for læring og utvikling.
Vår lærer er stormester i sjakk (GM) Kjetil Lie med hjelp av sin bror, Espen Lie. De besitter stor kompetanse og kjenner alle spillets faser. De har stor erfaring i å lage opplegg som passer til hver enkelt spiller uavhengig av nivå.
I Porsgrunn er det også et aktivt sjakkmiljø som bl.a. gjorde at de sist år ble beste klubb i NM for junior. Brødrene er sentrale i opplegget der og den kontakten vil vi benytte oss av til fordel for begge parter.

På vår sjakklinje vil du lære om:
– Anerkjente treningsmetoder
– Åpningsspill
– Taktikk
– Kalkulering
– Strategi
– Posisjonsspill
– Sluttspill
– Praktiske tips (psykologi, mentalitet, forberedelser, smartness)
– Sjakkens mestere (fortid og nåtid)

I tillegg så vil du i en økt (3 timer) i uka få gjøre andre ting som gjør at du vedlikeholder den fysiske formen og får noe annet å tenke på noe som er viktig for året generelt og sjakkspillet spesielt. Dette kan  være spill og leker som sandvolley, bordtennis, badminton, frisbee m.m. Vi vil også prøve oss på e-sport slik som FIFA og Fantasy League. Alt for å gjøre året mer innholdsrikt og interessant.

Pga. situasjonen med korona vil vi foreløpig ikke legge for nøye planer for reise på linje. Hvis situasjonen tilsier det så ønsker vi å reise på en turnering utenlands. Det er også mulig å reise innenlands hvis den rette turneringen dukker opp.

Kjetil Aleksander Lie
Kjetil er stormester i sjakk, og har bred erfaring fra høyt internasjonalt nivå. Han har representert Norge i 6 olympiader, og vunnet kongepokalen to ganger, i 2009 og 2010. I 2007/2008 var han Magnus Carlsens sekundant i en VM-kvalifisering, samt World Cup. Kjetil har siden 2018 jobbet som sjakktrener ved Telemark Toppidrett Gymnas, og har generelt lang fartstid som sjakktrener for barn og unge.

 

Undervisningen er gratis på skolen men du betaler for fellesopplegg, bokostnader og reiser som linja gjennomfører.
Se siden om pris for disse kostnadene.

Som elev på Grenland Folkehøgskole har du fulle rettigheter med hensyn til lån og stipend fra Statens Lånekasse.
Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. På folkehogskole.no kan du finne info om hva det i gjennomsnitt koster å være elev på en folkehøgskole og hva du får i stipend og lån.

Ta gjerne kontakt med skolen dersom du har spørsmål omkring størrelse på lån og stipend eller hvilke vilkår som gjelder.

Tilleggspoeng:
Ett års folkehøgskole med godkjent dokumentasjon kan gi deg 2 tilleggspoeng ved opptak til høyskoler og universitet. Dette må eleven selv registrere inn når vitnemål mottas fra skolen.

I tillegg til linjefaget så har du også fellesfag og valgfag. Fellesfag er for alle på hele skolen og ikke noe du kan velge bort. Les mer om fellesfag
Valgfag er noe du velger for hele året eller for et halvår. Dette får du sjans til å bestemme deg for når du begynner på skolen og ikke noe du trenger å gjøre nå. Les mer om valgfag

Dette utstyret trenger du:

– PC

– Chessbase (ikke et must, men vil gi grunnlag for større utvikling)

Elevene blogger om skoleåret