Sjakkfest under NM i Lyn og Hurtig

ElevbloggenSjakk • 08 / januar / 23

Det var duket for NM i lynsjakk og hurtigsjakk på Scandic Ambassadeur i Drammen, som var en grei oppvarming til neste halvår på Grenland. Grenlandsfamilien var godt representert med hele 12 Grenlandselever under helga 6.-8. januar i Drammen.

Det var seks elever fra sjakklinja på plass i tillegg til Guttorm og Erik fra Trending Sports, samt fire stykker fra fjorårskullet. På fredag var det duket for ni runder med lynsjakk for å kåre en Norgesmester, og det var tre forskjellige, nivådelte grupper der Grenland var representert i samtlige. Det var riktignok flere av oss som møtte litt utenomsjakklige problemer før turneringen begynte. Værgudene var i mot oss og et fryktelig snøvær gjorde at flere tog ble kraftig forsinka. Klokka bikka 18:00, som var turneringsstart, og det var opptil flere tog som sto fast bare 5-10 minutter utenfor Drammen fordi Drammen Stasjon for øyeblikket var nede. Til vår lettelse hadde runden blitt utsatt en time siden det var såpass mange som ble forsinket. Det var ikke en strålende turnering resultatmessig for alle, men Sondre Lillestøl Melaa ble vår beste mann på en sterk 15. plass i Gruppe A, plassen foran Jacob Templen Grave. Det ble et innbyrdes Grenland oppgjør mellom de to nevnte i nest siste runde og da var det Melaa som trakk det lengste strået. Jacob skal likevel ikke være skuffet, da han kan se tilbake på en sterk remis mot Norges nest beste sjakkspiller, nemlig juniorverdensmester og stormester Aryan Tari.

Sondre og Jacob møtes i nest siste runde, Sondre klarer å dra seieren i land
Jacob møter tøff motstand når han med hvite brikker må bryne seg på norgestoer og juniorverdensmester Aryan Tari. Jacob leverer en meget imponerende remis

Hurtigsjakken ble spilt over to dager med seks partier på lørdagen og fire på søndagen. Våre eminente lærerer deltok også i både lyn- og hurtigsjakken, og de markerte seg. Etter første dag ledet Espen Lie, Porsgrunn, gruppe A med 5,5 av 6 poeng. Deriblant en sterk seier mot Aryan Tari. Fjorårseleven Leander Eriksen, J’adoube Schakselskap, viste at han hadde lærte mye i fjor og imponerte med 5 poeng av 6, og en foreløpig andreplass. Dag 2 av hurtigsjakken utspilte seg og i runde 8 fikk man prestisjeoppgjøret Espen Lie mot Kjetil Lie. Begge sjakklærerne mot hverandre på førstebord, akkurat sånn det skal være. Espen fortsetter flytsonen og slår storebror. Aryan Tari blir for sterk i lengden, og Espen ender på en sterk tredjeplass med 8 av 10, et halvpoeng foran Kjetil på fjerdeplass. Leander begynner søndagen med tap, men henter seg sterkt inn igjen og sikrer en solid fjerdeplass. Melaa blir igjen vår beste elev i gruppe A, med nok en 15. plass. Ivar ble vår beste i C-klassen med 5,5 poeng.

Prestisjefull brødreduell. Espen klarer å spille ut sin eldre bror og fortsetter den gode formen

I tillegg til selve sjakkspillingen er jo å dra på turnering sammen i stor gruppe veldig sosialt. Vi ble bedre kjent mellom sjakkullene og endte ofte opp med å snakke om partiene våre mellom rundene. Det er en herlig følelse å ha en så stor gruppe som backer hverandre opp gjennom både seiere og nederlag og som er interessert i hvordan det gikk med deg. Sjakklinja har spist mye pizza gjennom året, men denne gangen var pizza byttet ut med Subway og kebab. Etter helga forlater dessverre Jacob oss til fordel for jusstudie i Oslo. Takk for et fantastisk første halvår og vi ønsker Jacob lykke til videre med studiene. Vi takker for en super helg i Drammen og mange kan se tilbake på gode resultater, men viktigst av alt godt samhold og moro.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ