Solodøgn for Bistand/Action

Action/bistand • 20 / september / 19

På tirsdag var det duket for en tur som bistandselevene hadde blandede følelser for – nemlig solodøgn. Konseptet er ganske enkelt. Solodøgn betyr at man er alene på tur i ødemarka med kun seg selv å stole på.

Det var en spent gjeng som forlot skolen. Samlet kjørte vi minibuss i omtrent en halvtime til en tursti hvor vi gikk sammen i et lite stykke til det som skulle være basen for natta. Området for årets solodøgn imponerte gjengen og gjorde kanskje til og med tanken på å sove alene ute litt lettere for enkelte.

Etter diverse informasjon og felles pølsegrilling ble vi sendt avgårde, en etter en, for å finne ly for natten. Hengekøye var det mest populære valget. Særlig etter det ble spottet noe som kan ha vært alt fra hoggorm til bendelorm på bakken.

09:00 neste dag var vi tilbake på basen etter alles første alenenatt ute i ødemarka. Her spiste vi felles frokost og fortalte om våre opplevelser av solodøgnet. Man kan trygt si at natten alene i ødemarka hadde gitt ulikt utbytte. Mens noen hadde sovet gjennom hele natten igjennom, var det andre som kun hadde fått et par timers søvn på øyet. Noen av elevene syntes det ble litt kjedelig å tilbringe så mange timer alene fra resten, mens andre nøt godt av å slippe å være så tett oppå folk som man er på skolen. For noen hadde ikke natten føltes så ensom; for de hadde nemlig mistrodd lyden av sin egen sovepose for noen andres fottrinn. Men til tross for forskjellige mengder søvn var i grunn alle enige om at det var spennende å utfordre seg selv litt på denne måten, og at solodøgnet var en svært positiv opplevelse.

Vi var svært heldige med været. Det førte til mange fine bilder! Her kommer et lite bildedryss fra turen.

Husk å følg oss for flere oppdateringer på instsgrambrukeren vår: @bistandaction1920

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ