Spøkelsesbyen- Skien

Reiseliv • 25 / september / 20

I dag har vi besøkt Thon Hotel Høyers i Skien. Her fikk vi et innblikk i hvordan hotellbransjen fungerer- og et nærmere inntrykk i spesielt Thon gruppen. Vi dro også en tur innom Henrik Ibsens barndomshjem og fikk en gøyal guidet tur gjennom hele museumet.

9 setrene satte ut på tur (sammen med to elev biler) og kjørte i retning Skien sentrum- en liten halvtime unna. Dagen startet på Thon Hotel i Skien hvor vi var så heldig å få høre på et foredrag fra hotelldirektøren der. Vi fikk en kort historie om hvordan hotellet ble til, hvordan det endte opp som et hotell i Thon gruppen, og en liten bakgrunn historie om hvordan de mange bybrannene i Skien på 1800-tallet har påvirket hvordan hotellet ser ut den dag i dag. Vi lærte blant annet hvordan et hotell blir driftet, deres ansvar og oppgaver, og fikk også små tips til hva som kunne være lurt å gjøre om man ønsket å bli en del av reiselivsnæringen- spesielt rettet mot hotellnæringen.

Direktør Christer Lampi Sørensen forteller om de ulike prosedyrene som må gjennomføres, og bli godkjent for å få lov å holde et hotell oppe i drift.

Thon hotell høyers er mer enn det ser ut som, dette er ikke BARE et hotell. Den kjente Krimforfatteren Sven Elvestad døde på akkurat dette stedet. Natt til 19.desember (1934) på rom 208 døde Elvestad uten mange spor- det eneste personalet kunnet si om saken var det at tidligere denne kvelden hadde det blitt sendt opp en flaske vin til værelset hans. Man kan fort tenke at det var en naturlig årsak slik som hjerteinfarkt eller slag, men det som gjør det enda litt mer mystisk er at 20 år før hans død på hotellet skrev han en roman om en alkoholisert forfatter som tok inn på et hotell i en liten by, og døde der…. Om hotellet faktisk er hjemsøkt eller om alt bare er en rekke tilfeldigheter er ikke godt å vite, men det jeg har erfart er at de fleste tingene i livet har en mening og har skjedd for en grunn- hva tror du? Går forfatter Elvestad igjen på rom 208 fortsatt nå til denne dag eller tror du på tilfeldigheter?

bildet er lånt fra Telemarkshistorier.no (link under)

Rundt 11 var opplegget på Thon ferdig, så da fikk vi litt tid til å være turister. Enkelte dro på cafe, noen dro å kjøpte boller på bakeri, gutta dro på Narvesen å kjøpte pølser og pizza, mens Vi (Sarah og Julie) hadde en litt annen plan i tankene.

Vi gikk rundt i Skien med en kopp kaffe da vi plutselig kom over en bruktbutikk med mye rart. På vei ut møtte vi på eieren, skrot-Tor som begynte å fortelle om alle steinene han har. Det viste seg at han kjenner Morten lærer, noe som gjorde oss fortjent til et par steiner.

Etter en liten stund i Skien gikk vi tilbake til bilene, og kjørte opp til Henrik Ibsen museet. Der ble vi møtt av Sander og Vilde. De gjorde besøket på museet veldig interessant og de lærte oss masse om Ibsens oppvekst.

Link til bildet

Vi reises, Sarah & Julie

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ