Touchdown i Skottland

ReiselivSkottland • 08 / oktober / 18

Kilt, haggis og sekkepipe. Reiseliv har akkurat kommet hjem fra Skottland, nærmere bestemt Edinburgh. Her har vi fått oppleve mye av det denne fantastiske byen har og tilby.

Klassen er nå trygt tilbake på norsk jord og med en litt etterlengtet høstferie foran oss. Vi mimrer allerede tilbake til turen og har så mye å fortelle at vi rett og slett er nødt til å dele opp turen i flere innlegg. De to første dagene var vi sammen med backpacker klassen, så her får du lese om hva gjorde her sammen med dem.

   

Turen startet 04:00 om morgenen. Vi ble hentet med buss og kjørt til Gardemoen. I 9 tiden satt vi alle på flyet klare for avgang. Vi tok flybuss fra flyplassen og kom oss frem til hostellet der vi satte fra oss bagasjen. Etter en (egentlig ganske kort) flytur var vi ganske sultne, så vi fikk tid på egenhånd til å finne oss et sted å spise lunsj. Første aktivitet ut var illusjonsmuseet Camera Obscura. Her fikk vi utforske etasjer med ulike illusjoner og utstillinger. En veldig morsom opplevelse ifølge mange. Helt i toppen av museumet var det en stor linse som, via et speil, viste direkte bilder av byen utenfor. Her kunne vi også gå ut på taket for å få en utsikt over hele byen.

   

Etter museumet kunne de modige av oss dra på The Edinburgh Dungeon. Dette var et slags skrekkhus med «live» skuespill og skremmende historier. De litt mer lettskremte fikk tid på egenhånd i byen, så de fleste av oss endte opp på Primark. Etter en heftig shoppingrunde for noen og en skummel opplevelse for andre, var det tid for middag. Vi spiste alle på meksikansk restaurant og fikk servert diverse småretter vi alle delte. Med en god middag unnagjort, var det tid for siste aktivitet for kvelden; Murder mystery tour. Her fikk vi en litt mer spesiell omvisning rundt om i byen av en litt mindre normal og livlig guide. Han fortalt oss om hvordan det var å leve i Edinburgh for mange hundre år siden. Til tross for litt kulde, mørke og en smule frykt, kunne vi alle konkludere met at det var en morsom opplevelse. Førsteinntrykket av byen kunne ikke vært bedre, og vi gledet oss stort til neste dag.

   

Dag 2 i Edinburgh startet med en nydelig frokost på Jurys Inn (et hotell like i nærheten av hostellet). Vi gikk deretter til kirken St. Giles hvor vi hadde morgensamling. Etterpå gikk turen opp til Edinburgh Castle, en turistattraksjon man må få med seg når man besøker byen. Dette er et sted med mye historie. De skotske kronjuvelene er blant annet stilt ut her, og man kunne også se rommet hvor den første kongen av England og Skottland, King James, ble født. Etterpå fikk vi litt tid på egenhånd før vi igjen møttes for et besøk på The Scotch Whisky Experience. Her fikk vi lære om hvordan den skotske whiskyen blir laget og fra hvilke deler av Skottland de ulike whisky typene kommer fra. Vi fikk i tillegg smake på en av disse typene. Dagens middag tilbrakte vi på samme sted som forrige dag, men meksikansk mat slår aldri feil.

   

Disse to dagene overgikk all forventning, og flere dager med flere nye opplevelser skulle det bli!!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ