«Turen er ikkje over før vi er heime»

Action/bistandAfrikaElevbloggenNyheter • 05 / mars / 24

Siste dagen på Zanzibar var vi på restaurant og hadde felles avslutning. Det var herlig stemning, og mange var stor fornøyd med helheten av afrikaturen. Da bussen hentet oss kl 23.00, for å rekke flyet vårt i 4 tiden, viste det seg at «turen ikkje er over før vi er heime» i Norge. Lurer du på hva som skjedde, kan du lese videre.😲😅

Dag 20: fly fra Zanzibar

Vi hadde ankommet flyplassen i Zanzibar. Sommerklær og sandaler skulle snart bli byttet ut med hettegenser, bukse og sneakers. Eller kanskje ikke?..

På flyplassen møtte vi på trøbbel med flyselskapet Kenya Airways, det viste seg at flyet var OVERBOOKED, -44. Ut av alle passasjerene var det gjengen fra grenland, på 15/16 stykker, som måtte bli igjen. Dette påvirker connection flyene. Så nå må det nye billetter til.

Ellers, var det plass til Benjamin på flyet, så studenten fra Trondheim og tidligere stipp/elev kom seg trygt til Norge.

Hva skal vi gjøre? Hva skjer videre? Kommer vi oss hjem? Ja alt ordner seg til slutt, men her nede jobber de i sitt eget tempo «african time».

Alle i klassen var trøtte så det ble fort et par timer med søvn på flyplassgulvet, for hotell var vist også fullt. Bak kullissene står Randi Irene på for fullt! Hun har masse erfaring og vet hva man skal gjøre når slike ting skjer, så hun snakker til seg en løsning med personalet. Det gikk ikke helt på skinner med Kenya Airways, men etter et par timer, kom de frem til et ledig fly som skulle gå i 10 tiden denne morgenen. Yes! Da flyr vi fra zanzibar til Nairobi, et steg nærmere Norge! Men neste fly til Europa for oss går ikke før 4 mars…

På flyplassen i Zanzibar, Tanzania

Då vi lander i Nairobi, blir det enda mer kluss og lite hjelp å få. Men etter et par timer på denne flyplassen også, var hotell ordna for de 3 neste dagene.

Vi kommer frem til Panari hotel på ettermiddagen. Et fem stjerners hotell, med både basseng, massasje treningsrom og masse mer, noe som var godt å få etter en slik trøblete dag.

Alle fikk hvert sitt rom, og dagen ble brukt til å sove og slappe av, mens andre hadde litt ekstra energi og brukte det i bassenget og saunaen før middag.

Kveldsbading!

Dag 21: uventet ekstra dag på tur

Søndag 3.mars hadde vi en hel dag hvor vi selv kunne bestemme hva vi ville gjøre. 6 stykker dro på sjiraff safari, der de kunne mate sjiraffene! Kjøreturen frem og tilbake var fullt med god stemning både musikk og samtale med de gode sjåførene.

Andre var igjen på hotellet, og hadde rett og slett en «hotelldag» med soling, bading, trening og massasje!

Dag 22: hjemreise

Da var det endelig 4.mars og flyreisen hjem kunne endelig starte, igjen. 6 stykker reiste fra Nairobi til Amsterdam for å ta et morgenfly, sammen med læreren. De kom fram til Norge sent 4.mars.

De andre 9 skal ta et fly på kvelden til Paris, men problemet var at flyet ikke var helt bekreftet. Så da dro en stipp og Lizzet, vår gode kontaktperson her nede, for å skaffe mer informasjon direkte.

Dette resulterte med at flyruta ble endra ettersom at det ikke var plass til alle på parisruta. Heldigvis fikk vi ny rute, London til Oslo!

På kvelden spiste vi middag med både Billian og Lizzet, svært koslig kveld og vi er glad for at skolen har gode kontaktperson her nede som tar godt vare på oss når ting ikke går etter planen.

Vi får mer tid til soling, mens de andre i klassen sitter på fly til amsterdam
Hyggelig å være med Billian og Lizzet den siste kvelden

Dag 23: Slutten

Altså, reisen til de siste 9, startet 5.mars, da dro dem fra hotellet kl 3 på natta.

Nå er vi alle tilbake til Norge, og reisen hjemover gikk ganske greit, selvom det ikke var like lett å kommunisere med hovedkontoret til Kenya Airways, noe som har gjort at ting tok litt ekstra tid.

– Hilsen Anne og Ingri fra Action og bistand

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ