USA: Saint Louis – Oklahoma

Route 66 • 15 / februar / 20

I dag startet vi dagen i Saint Louis, først med et kaffestopp, så videre til The Arch. For mange var det litt skummelt å ta heisene opp i buen, da de var litt små og lagde litt lyd, men når vi kom opp å fikk sett utsikten synes alle det var verdt det.

Neste stopp for dagen var Chain of Rocks Bridge, et kjent stop på Route 66. Her gikk vi ut for å ta litt bilder å se.

Vi satt så kursen mot Cuba i Missouri hvor vi spiste lunsj. Før vi dro videre kjøre vi rundt i Cuba for å se, og stoppet litt utenfor byen på en plass der det var samlet opp mange retro-ting som hadde med veien Route 66 å gjøre. I tillegg hadde de lamaer og esel som noen av oss fikk gleden av å kose med.

Vi kjørte så til hotellet i Springfield, MO og sjekket inn. Etter en liten stund gikk vi til bilene og kjørte til verdens største gaffel, det ble et kort stopp med mange bilder.

Nest siste stopp på programmet var en butikk som heter Bass Pro Shops. Dette er en butikk som er mulig de fleste vi har i Norge, her fant vi alt fra kopper og godteri til jaktutstyr, våpen og både utstoppede og levende dyr.

Siste stopp var på Zaxbys hvor vi spiste middag.

På onsdag dro vi tidlig fra hotellet og til Fantastic Caverns rett i utkanten av Springfield. Det er en stor naturlig grotte hvor vi fikk en guidet tour av en artig selvutnevnt hillbilly. Det var virkelig en wow-opplevelse og en perfekt aktivitet i regnværet.

Derfra dro vi videre til Joplin hvor vi hadde et kort stopp i Kansas, Missouri og Oklahoma, samtidig! Så hadde vi en liten sightseeing på the Blue Whale of Catoosa hvor vi fikk lekt oss og strukket litt på beina.

Dagens middag var i Tulsa på Tally’s good food café etterfulgt av en liten antikkbutikk-raid.

Og etter middagen kjørte vi mot hotellet hvor vi hadde en liten times pause til å slappe av og samle krefter til basketballkampen.Kveldsmat på Taco Bell var obligatorisk før vi fôr videre for å være publikum på Oklahoma Sooners mot Iowa state Cyclones. Det var utrolig gøy å oppleve både atmosfæren og deres tradisjoner, og at Sooners vant var bare prikken over i-en.

Det første vi gjorde dagen etter var å dra til national cowboy & western heritage museum. Der fikk vi se diverse kunst, klær og våpen for å nevne noe fra indianere og cowboys. Det var mye interressant å se og vi lærte en del. Noen av oss fikk møte en mann som het Ron som jobbet på museet som fortalte interessante historier om ting som hadde skjedd og hvordan ting var i gamledager.

Det neste på planen den dagen var Oklahoma City national memorial. Dette var en bra opplevelse som gå sterke inntrykk. Dette museet viste oss hva som skjedde under Oklahoma City bombing som skjedde i 1995. Det var det største terrorangrepet i USAs historie frem til 9/11 2001.

Etterpå spiste vi lunsj på Tuckers som hadde veldig gode burgere.

Etter lunsj dro vi på Oklahoma Outlet Mall som er et stort senter med mange forskjellige outlet butikker, dette var den første virkelige shoppingmuligheten for oss. Dette gjorde at mange brukte mer penger enn planlagt. Etter dette dro vi til Bricktown hvor vi spiste middag på en sushirestaurant. Som avslutning på dagen dra vi til en pub som heter Saints, hvor vi fikk høre live musikk.

Det har vært noen utrolig fine dager, og vi gleder oss til resten! Følg med videre på bloggen vår og på instagram for å se mer!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ