Velkommen til Backpacker 2019/20!

Backpacker • 09 / september / 19

Den 25. august var det endelig klart for skolestart! 16 spente backpackelever ankom skoletunet én etter én, mens to minst like spente backpackstipendiater stod klar for å ta dem hjertelig imot. Det var ikke så lett å gjøre rede for hvem som gikk på hvilken linje av de 100 elevene som var samlet på tunet denne dagen. Heldigvis ble hver linje, med elever, introdusert på scenen på åpningsshowet samme kveld, og vi fikk da se hvem som skulle være våre klassekamerater dette skoleåret på Backpacker!

De første linjetimene, som vi hadde i innskolingsuka, bestod hovedsakelig av bli-kjent aktiviteter. I tillegg fikk vi tid til å forberede et lite show, som skulle fremføres på lørdagen samme uken. Alle linjene fikk utfordret sine kreative evner for første gang, og det ble en veldig kjekk og vellykket elevkveld. Vi på Backpacker kokte sammen et High School Musical-inspirert nummer, med både egenskrevet sangtekst, og dans.

Uken etter var det klart for årets første Backpack-tur! Vi fylte sekkene våre med mat, klær og sovepose, og tok turen til Sildevika. På forhånd hadde vi blitt delt inn i grupper, og da vi ankom Sildevika fikk vi i oppgave å bygge vår egen camp for natten, ved hjelp av to presenninger og en øks. Det ble informert om at det skulle kåres en vinnergruppe for beste camp, noe som fikk oss til å tenke kreativt i tillegg til praktisk. På kvelden lagde vi deilig meksikansk suppe, med mye godt tilbehør, og koste oss rundt bålet. Vi dro fornøyde hjem morgenen etterpå, etter en fin, og heldigvis opplett, natt under stjernene.

       

Seinere i uka, i de neste linjetimene, fikk vi prøvd oss ute i kano! Det ble ikke lange turen i første omgang, ettersom sikkerhet og risikovurdering står sentralt på slike aktiviteter. Derfor ble det satt mest fokus på kameratredning. Én gruppe bestod av fire stykk fordelt på to kanoer. Oppgaven var da at den ene kanoen skulle velte, mens de to i den andre kanoen skulle hjelpe dem opp igjen. Vi fikk dermed et lite og ganske kjølig ettermiddagsbad denne dagen 🙂

   

Nå går vi inn i den tredje uken her på Grenland, og vi er spente på hva som venter på Backpacker dette skoleåret! Følg oss gjerne videre her på bloggen, eller på instagrambrukeren vår @backpacker_gfhs 🙂

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ