Venezia

ItaliaNyheter • 28 / april / 19

Første stopp i Italia er nok på manges bucketlister, og er virkelig et sted verdt å ta turen innom. Arkitektur, kunst og historie er bare noe av det du får oppleve i den vakre byen Venezia!

Venezia er en by bygd på trepæler i et myr- og øyområde, og oppsto da mange italienere så seg nødt til å flykte fra byene sine på grunn av invasjoner i Nord-Italia. Venezia har hatt bystatus fra år 421, og er godt bevart fram til i dag.

Står du i Venezia og lukker øynene vil du ikke høre annet enn summingen av menneskestemmer og rolig musikk som spilles fra restaurantene. Som en av få byer vil man ikke høre noe form for bildur, Venezia har nemlig ikke bilveier som knytter bydelene sammen, men kanaler med motorbåter og gondoler.

De koselige trange gatene med murhus på hver side er tilgjengelig kun for fotgjengere, og skaper en helt spesiell stemning. Titt og ofte må man over broer, som gir god utsikt nedover kanalene. Å nyte en italiensk is ved vannkanten imens man ser gondoler gli forbi anbefales på det sterkeste.

På besøket i Venezia hadde vi et godt opplegg som tok oss med til de mest kjente severdighetene, før vi etterpå fikk fritid til å oppleve byen på egenhånd. Kjente steder som er verdt å se er sukkenes bro, Dogepalasset, Markusplassen, Canal Grande og kirka Santa Maria della Salute. At byen er preget av turisme merkes godt, og allerede nå i april er det ganske mange mennesker der, så å besøke Venezia utenfor høysesongen er nok lurt.

Dagen i Venezia var veldig fin, og å reise på tur med hele skolen er utrolig koselig!

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ