Verden rundt i klasserommet

Reiseliv • 07 / februar / 20

De to siste ukene har fokuset vårt vært på kulturarrangement, og selv om vi bare har vært i klasserommet føles det ut som vi har vært ute på reis. Klassen ble delt inn i grupper hvor hver gruppe fikk hver sin verdensdel, og skulle lære resten av klassen mer om et bestemt land.

Gruppe 1 startet med Afrika, og valgte å ta klassen med på en reise gjennom Egypt. Det ble servert typisk egyptisk falafel i pitabrød, landet ble presentert, og det ble holdt en kahoot om hvor mye vi hadde lært, hvor Henriette gikk av med seieren. Timen ble avsluttet med egyptisk dans.

Gruppe 2 hadde Europa som verdensdel og valgte å vise klassen mer om Hellas. Timen startet med to sanger som hadde forskjellig fakta om Hellas, etterført av en quiz der Hedda og Celine vant overlegent med mest poeng. Timen fortsatte med servering av Gyros, som er en typisk matrett i Hellas. Til slutt var det tid for gresk dans i gymsalen.

Asia stod for tur, og gruppe 3 valgte å presentere Kina. Wok, vårruller og mochis stod på menyen. Etterført av en quiz om Kina, her viste Heidi, Hedda og Pernille seg frem og tok seieren. Timen ble avsluttet med kinesisk lek for hele klassen.

Gruppe 4 viste oss mer om Brazil. Klassen fikk servert brasiliansk kaffe og drikke, samt sjokoladekuler som er en del av den brasilianske kulturen. Gruppen holdt en kahoot for klassen, hvor resultatet var veldig gjevnt men Markus skilte seg ekstra ut og vant kahooten. Til slutt fikk klassen lære litt typisk brasiliansk dans.

Den siste gruppen som skulle ta oss med på reise var Oseania, gruppe 5 valgte å presentere New Zealand. Pavlova og en typisk drikk fra New Zealand stod på menyen, etterfult av en quiz, hvor to grupper stod likt om seieren, Emilie, Susanne, Celine og Henriette fikk uavgjort med Christoffer, Sebastian og Vetle. Det ble presentert lek, og timen ble avsluttet med et intervju med Sebastian som har bodd et år i New Zealand.

Kulturarrangementene har lært oss mye, på en veldig morsom og interessant måte. Timene har vært bra både for kunnskapen, men også for fellesskapet i klassen. Vi har kost oss utrolig mye med dette prosjektet, og gjennomført det utrolig bra.

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ