string(0) ""

Pakk ryggsekken og bli med! Backpacking - noe for deg? Slide

Backpacker

For utforsking av verden med ryggsekk!

Innhold

 • Kulturforståelse og sosialantropologi
 • Turplanlegging
 • Friluftsliv og aktivitet
 • Kommunikasjonsteori og språk
 • Teambuilding og samarbeid
 • Reise til Filippinene og Australia
 • Evt. til Vestlandet og Svalbard

På backpackerlinja fokuserer vi på opplevelse og erfaring som utgangspunkt for læring og utvikling. Dette blir det fine dager av! Vi forbereder oss i klasserommet, gjør erfaringer på tur og bruker disse til refleksjoner, læring og utvikling underveis og i etterkant.

Vi vil tilbringe mye tid ute i naturen, både til lands og til vanns. Vi besøker mange fine naturperler og du får oppleve naturen både på fjellturer og i kano eller kajakk. Vi kommer også til å tilbringe flere netter utendørs under åpen himmel både i Norge og Australia.

Maria Skår Busengdal

 • Bachelorutdanning i Nordisk og Religionsvitenskap. NTNU
 • Interkulturell forståelse, årsstudium. NLA Høgskolen i Bergen
 • Spansk og Latinamerikastudier
 • Praktisk pedagogisk utdanning. Høgskolen i Volda.
 • RYT 200 Yoga

Interesser i stikkordsform:  Friluftsliv, Kajakk, Yoga, Naturlig mat og helse.

Maria har jobbet på Grenland siden 2014. Hun er lærer på backpackerlinja og har hatt lengre opphold både i Latinamerika og Asia. Maria har på sine reiser i Asia fått stor interesse for yoga og har yoga som valgfag på skolen. Hun er veldig glad i natur og friluftsliv og tilbringer så mye tid som mulig i fjellet.

Elevuttalelse: “Maria er en tøff, selvstendig dame. Hun er en sann backpacker som gjerne forteller om sine utrolige reiser rundt omkring i verden. Hun er en spennende, inkluderende person med flerkulturell forståelse. Vi er heldige!”

Hedda Elholm-Hansen

Elev 2018/19
“Et år på Backpacker-linja har vært fullt av opplevelser og erfaringer som har gjort meg mer åpen, reflektert og nytenkende. Jeg har fått utfordret meg på flere plan; å planlegge turer, sove ute helt alene og forstå kulturer. Dette har resultert i at jeg selv føler meg mer selvstendig. Det som også er så fantastisk er at jeg her har møtt så mange nye mennesker å dele opplevelsene med.”

Johanne Lid Myren

Elev 2019/20
“På backpackerlinja har jeg blitt utfordret til å prøve nye ting jeg egentlig ikke trodde jeg skulle klare. Jeg har fått med meg mange gode opplevelser og lært masse om meg selv. Jeg har sovet ute helt alene, planlagt turer, lært mye om friluftsliv, og lært masse om andre kulturer og mennesker. I tillegg har jeg fått mange nye venner. Året på backpackerlinja har virkelig vært et løft for livet!”

Undervisningen er gratis på skolen men du betaler for fellesopplegg, bokostnader og reiser som linja gjennomfører.
Se siden om pris for disse kostnadene.

Som elev på Grenland Folkehøgskole har du fulle rettigheter med hensyn til lån og stipend fra Statens Lånekasse.
Du kan søke om stipend og lån i Statens lånekasse for utdanning via Lånekassens nettside. På folkehogskole.no  kan du finne info om hva det i gjennomsnitt koster å være elev på en folkehøgskole og hva du får i stipend og lån.

Ta gjerne kontakt med skolen dersom du har spørsmål omkring størrelse på lån og stipend eller hvilke vilkår som gjelder.

Tilleggspoeng:
Ett års folkehøgskole med godkjent dokumentasjon kan gi deg 2 tilleggspoeng ved opptak til høyskoler og universitet. Dette må eleven selv registrere inn når vitnemål mottas fra skolen.

Dette utstyret må du stille med selv:

 • Fjellsko
 • Tursekk
 • Sovepose og liggeunderlag

I tillegg til linjefaget så har du også fellesfag og valgfag. Fellesfag er for alle på hele skolen og ikke noe du kan velge bort. Les mer om fellesfag
Valgfag er noe du velger for hele året eller for et halvår. Dette får du sjans til å bestemme deg for når du begynner på skolen og ikke noe du trenger å gjøre nå. Les mer om valgfag

Elevene blogger om skoleåret

76 5
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.