Nyttig for deg som søker på skolen

Action/bistandElevbloggenGeneral • 17 / mars / 24

Har du lyst å søke folkehøgskole? Men er usikker på hvordan det er fra dag til dag? Her får du vite alt fra timeplanen, en vanlig hverdag og om fritid.

Hvordan er timeplanen på folkehøgskolen?

Under ser ukeplanen slik ut til alle elevene, men spesielt min/de som går på Action og Bistand:

Tips til deg: velg flest mulig valgfag, for å finne ut av din interesse og hva du liker. Synes du at du har alt for mange valgfag eller ønsker bare litt fri, er det mulig å fjerne noen valgfag.

Hverdagen

Du kan lese flere slike blogginnlegg om «en vanlig dag» på folkehøgskole i dybden her: https://grenland.fhs.no/hvordan-kan-en-vanlig-dag-pa-folkehoyskole-se-ut/

Men ellers er fungerer en typisk hverdag på Grenland slikt:

⁃ Frokost: Godt og variert frokost, du kan velge mellom brød og pålegg, yoghurt, cornflakes eller havregrøt.

⁃ Morgensamling: Vi starter hver morgen med en samling med hele skolen. På Mandagene og Fredagene varer det 45 min. Ellers på onsdagene og torsdagene varer de 15 min.

⁃ Valgfag/linjetimer: Avhengig av hvilken dag det er, er det ulik mengde av valgfag og linjetimer. For eksempel på Onsdagene er det kun linjetimer mens på Torsdagene er det full dag med valgfag

⁃ Lunch: Alltid Brød, pålegg og frukt, av og til har vi varm-mat, salatbar og pannekaker/vafler.

⁃ Så er det enten fri, fag, sangtime eller vasking etter lunch

Når klokka er 15, er den «typiske skoledagen» over.

⁃ Middag: er klokken 15.30 på ukedagene, på lørdager er det klokken 19, og på søndager er det klokken 14

⁃ Ettermiddagene: Fritid! Tid til å gjøre ting du selv vil/trenger. Hver dag er det miljøaktivitet som stippene arrangerer, samt også «twist» og «funky friday».

⁃ Kveldsmat: Brød og pålegg, og cornflakes.

Kveldene: Går for det meste i sosialeaktiviter som stippene, igjen, arrangerer, og at vi elever selv finner på noe også

Men hva kan du gjøre når du har fritid?

1. Butikken: Å gå på butikken er noe mange av oss gjør, og er ganske sosialt og gjøre for å bli kjent. En gylden mulighet for å gå tur, snakke og handle.

2. Shopping: Er det noe du trenger eller mangler? Har vi et shoppingsenter ganske nærme, Down Town. Her har de godt utvalg av butikker! Og ikke nok med det, en bowlinghall også!!

3. Cafe: Kjeder du og noen andre seg? Og har ingen fag? Da er det koslig å gå på en cafe, ta seg en kopp kaffe og noe å spise.

4. Trene: Er du gal etter trening eller ønske å bli mer aktiv? Har skolen et treningsrom? Vi har tredemølle, vekter og ulike apparater

5. Chille: På kveldene er det ganske mange som har fri, og da er det bare til å gå ut i korridoren og slå av en prat. Eller til og med spille spill. Dagligstuen er også en plass hvor mange henger.

6. Formingsrommet/«proppa»/elevkjøkkenet: Ta utnytte av å bruke rommene som skolen har! Vi kan bruke formingsrommet til å sy, male eller ferdigstille prosjekter en lager i valgfaget (Forming/og/isypisy). Eller så kan du se film i «proppa» eller spille «fifa». Til slutt, elevkjøkkenet! Er du sulten på noe godt? Perfekt plass å bake en kake med gode venner eller spise pizza med en stor gjeng!

Bilder fra ulike aktiviteter:

Hilsen Action og Bistand💞

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ