Et halv år har gått – Hva har vi gjort?

Action/bistandElevbloggen • 03 / januar / 24

Et halvt år er godt, og vi ser tilbake på mange nye minner og opplevelser. Nå skal vi ta dere med tilbake, og vise hva vi har gjort.

August

August var fylt med masse spenning og glede. Vi startet 20.august og kjente ikke hverandre, men ble bedre og bedre kjent. De første ukene gikk blant annet i dette:


«Flaks at vi er så bra, og har den beste linja»

Alle klassene hadde et innslag hver på den første elevkvelden. Vi skrev om sangen fra af1, “Sorry”, og gjorde den om til vår egen.

Paradis med gjengen

September

September var en måned med mange kjekke aktiviteter. Det var også en stressende måned hvor vi skulle ferdigstille vår egen elevkveld.

Smakebit på kiting

Klær og utstyr til de som trenger det mest

I september var det vår første gang hos misjon uten grenser, hvor vi sorterer klær som blir sendt videre

Du kan lese mer om dette i et tidligere blogg innlegg: https://grenland.fhs.no/misjon-uten-grenser-var-samarbeidsparter/

Kabelpark

Video fra dagen: https://www.instagram.com/reel/CxGOvYxKrBg/?igsh=dGVrZWhpZWc3c2cx

Rjukan med hele skolen

Når vi kom fram etter en koselig busstur, gikk alle opp til Gaustatoppen. Det var en veldig fin, men litt slitsom tur.

På dag 2. valgte hver elev en aktivitet man ville være med på. De fleste av oss på A&B valgte strikkhopp.


Elevkveld

Vi hadde også skolen sin første elevkveld denne måneden. Store deler av måneden gikk derfor til planlegging og øving av dette. Det var masse spenning i forkant.

Temaet var Norge rundt, der vi tok med elevene rundt forskjellige plasser i Norge for å finne «Norges Perle». Kvelden var fyllt med god mat, sang, sketsjer, dans og god stemning.


Solodøgn

Vi fikk også prøve oss på et døgn ute i skogen helt alene. Vi sov i hengekøye med presenning over, og vi måtte finne en plass å sove helt alene, uten noen andre i nærheten. Selv om det var litt vått og grått var humøret fortsatt på topp!🤩


Innsamling til prosjekt Moldova

Vi har også hatt en innsamlingsdag på skolen der vi i Action og Bistand var med og arrangerte. Det var konkurranse mellom korridorene på hvem som greide å samle inn mest.

Disse pengene skulle gå til jobben MUG gjør for barn og familier i Moldova, og vi greide å samle inn hele 115 000 kroner på en dag!🤩

Oktober

Roadtrip til Sunnmøre

Denne måneden var vi på vår første lange linjetur sammen.

Det var en innholdsrik tur der vi både fikk klatre via ferrata, gått mange fine turer, vært på studiebesøk i Volda, bodd på Hakallegarden, vært på fisketur, jobbet i drivhus og surfet.

Du kan lese mer spesifikt om sunnmøreturen på et tidligere innlegg: https://grenland.fhs.no/roadtrip-til-sunnmore-dag-4-5-og-6-2/ og https://grenland.fhs.no/de-siste-dagene-i-sunnmore/


Planlegging
Når vi kom tilbake fra høstferie gikk mange av timene til planlegging i klasserommet. Vi planlagte både til Afrika-turen og også planlegging til høstfest som skulle være i slutten av måneden!

Paddletennis

Mellom all planleggingen fikk vi også lurt inn en paddel-økt. Det var veldig gøy!

November

I november gikk det masse tid til praksis. Da hadde noen praksis i Gran Canaria, Thailand, Den dominikanske republikk, mens andre var i gode gamle Norge.

Praksis: https://grenland.fhs.no/laererike-praksisuker-rundt-i-verden-2/

Desember

Moldova

Helt i starten av desember tok vi turen til Moldova, sammen med valgfaget prosjekt moldova. Her fikk vi sett hvordan familiene hadde det, særlig på landsbygdene som blir mer og mer forlatt pga urbanisering. Denne turen viste oss hvor store endringer misjon uten grenser gjør for slike land som er feks. i økonomiske kriser.

Om turen: https://grenland.fhs.no/moldova-skaper-sterke-inntrykk/

Pølselaging og isbading

I Desember var vi også så heldige at vi fikk komme til besteforeldrene til Tyra å lage hjemmelagde pølser. Det var en veldig gøy og spennende erfaring å ta med seg videre, og noe av de færreste av oss hadde prøvd før.

Dagen etter pølselaging dro vi ned til Porsgrunn sentrum, og isbadet og var i Badstu. Det ble en slags avslutning på et fint år med klassen.

Julestemningen fortsetter på skolen

På skolen hadde vi alt fra juleverksted til julefest. Vi kan klart si at vi aldri har fått så mye julestemning som vi har fått her.

Lurer du på hva vi gjorde? Les her: https://grenland.fhs.no/de-siste-linjetimene-for-jul/ og https://grenland.fhs.no/julefest-en-fin-avslutning-pa-det-forste-halve-aret/

Som du kan se har vi på Action og Bistand fått gjort masse dette halvåret. Dagene på linja vår er aldri like, og vi er veldig takknemlige for alt vi får muligheten til å oppleve. Vi gleder oss masse til neste halvår!❤️

– Hilsen Anne og Ingri på Action og Bistand🫶🏼

Bli med på et år med action, eventyr og sport.

SØK NÅ